Reklama
8.6 C
Czech
Pátek, 8 listopadu, 2024

4 metody, jak rychle oloupat vařené kaštany

Reklama

Kaštany jsou pokladem každého podzimu. Můžete je opékat, vařit i sušit. Nejen, že si na nich během podzimních měsíců pochutnáte, ale také z nich můžete udělat tinkturu, dát si je pod polštář nebo je přidat do své koupele. V každém případě vám dobře poslouží. Musíte jen vědět, jak je velmi efektivně oloupat bez ohledu na to, jestli jsou syrové nebo vařené.

Reklama

Namáčení

Chcete-li kaštany uvařit, namočte je předem do vody. Jednoduše je vložte do velké mísy nebo hrnce, zalijte čistou vodou a nechte pár hodin odstát. Skvělým trikem je také přidat do vody na vaření trochu oleje, který vám pomůže s jejich následným loupáním. Navíc si udrží svou strukturu a snadno se s nimi poté pracuje. Po uvaření z nich rychle stáhnete slupky.

Shutterstcok

Zabalení do utěrky

Pro přípravu pečených kaštanů doporučujeme je nejdřív uvařit. Potom je zabalte do látkové utěrky. Vytvoří se tam správná míra vlhkosti, abyste slupku mohli velmi snadno a rychle odstranit. Dávejte jen pozor na dobu vaření, protože je nesmíte vařit příliš dlouho. Až budete mít kaštany oloupané, velmi snadno a chutně je upečete v troubě.

Nakrojení nožem

Syrové kaštany také můžete oloupat, i když to není jednoduchý úkol. Jestli je potřebujete do polévky, musíte to udělat. Vezměte do ruky velmi špičatý nůž a dávejte si pozor na prsty. Nakrojte nožem slupku kaštanu a potom je na 3-4 minuty vložte do nádoby s horkou vodou. Až je vyndáte z vody, osušte je čistou utěrkou a poté odstraňte jejich slupku.

Shutterstock

Vaření v mikrovlnné troubě

Poslední a nejjednodušší možností, jak rychle oloupat kaštany, je ohřát je v mikrovlnné troubě. Postupujte podobně jako u předchozí metody. Nožem je podélně nakrojte a vložte do mikrovlnné trouby. Vždy tam vložte jen pár kousků, nesmíte troubu příliš naplnit. Až budou horké, můžete je vyndat z mikrovlnky a oloupat jejich slupku.

Reklama
Reklama

DOPORUČUJEME

DOPORUČUJEME

Lahodné rohlíčky podle receptu našich babiček

Vanilkové rohlíčky jsou velmi známé cukroví. Dnešní rohlíčky ovšem nejsou vanilkové. Toto křehké těsto si můžete užít po celý rok, aniž byste měli pocit,...

4 domácí masky pro dokonale zdravou a krásnou pleť

Pleťové masky jsou skvělou možností, jak si odpočinout po náročném dni, trochu o sebe pečovat a ještě podpořit zdraví své pokožky. Káva je skvělou...

Úžasné zeleninové závitky v rýžovém papíru

Jarní závitky jsou velmi populární po celém světě. Jakmile je ochutnáte, budete mít pocit, že jste se ocitli v Asii. Připravit si je můžete také...

Jednoduchý trik proti popraskané pokožce na nohou!

Rozpraskané paty nebo obecně pokožka na chodidlech není vůbec nic příjemného. Navíc po nějaké době tento problém není jen nevzhledný, ale také bolestivý. Budete...

Sladká pěna z manga je zdravý a velmi chutný dezert

Mango patří mezi nejsladší a nejoblíbenější exotické druhy ovoce. V Čechách ho snadno najdete v obchodě, ale doma musíte počkat, až vám správně dozraje. Jedině tak...

Klasický francouzský krém pro domácí sladké pečivo

Hutný a zároveň jemný krém podle francouzského receptu je jeden z nejlepších, které můžete používat u domácího pečiva. Jakmile budete mít v plánu si udělat sladké...

Klasické babiččiny buchty s vlašskými ořechy jsou nejlepší!

Tradiční buchty s lahodnou náplní je jeden z receptů, na které si všichni pamatujeme ze svého dětství. Naštěstí si je můžete podle velmi jednoduchého receptu připravit...

Domácí sušenky z jablek a skořice se stanou hitem letošního podzimu

Podzimní období přímo volá po sezónních surovinách a voňavém koření. Jablka a skořice jsou nesmrtelná kombinace, kterou můžete zpracovat mnoha způsoby. V dnešním receptu je...

Plněné taštičky naslano jsou ta nejlepší svačina nebo lehká večeře!

Hledáte jednoduchý recept na večeři, kterou připravíte za pár minut a naplníte si žaludek? Jestli milujete tousty, tak vám tento recept bude chutnat. Zaplatíte...

Brambory à la carbonara jako rychlý a chutný oběd

Těstoviny carbonara jsou známé po celém světě. Na jejich výrobu je zapotřebí jen pár věcí a mají jedinečnou chuť. Dobrou zprávou je, že si...
Reklama
Reklama

Nejčtenější

Doporučujeme

O nás

Hlavními tématy na serveru ProZprávy.cz jsou zahraniční zpravodajství, ekonomika, politika a světové dění, přičemž redakce klade důraz na aktuálnost a objektivitu poskytovaných informací.

emial: info@prozpravy.cz

Sociální sítě

© Copyright | všechna práva vyhrazena.