Reklama
-0.2 C
Czech
Středa, 15 ledna, 2025

Co mají společné hřebík a jablko? Možná se budete divit!

Reklama

Jablko patří k celosvětově nejoblíbenějším druhům ovoce. Koupit si je můžete kdykoli v roce a vidět je můžete ve spoustě zahradách. Vyrábí se z nich džusy, džemy, pyré pro děti, spousta dezertů a zákusků. Jablka jsou zkrátka skvělá a chutná a rozhodně bychom je měli začlenit do svého jídelníčku. Je součástí bájí, mýtů i pověstí, písniček a mnohých pohádek. Jeho popularitu možná ještě zvýší to, až se dozvíte, jak funguje společně s hřebíky.

Reklama

Zdravotní účinky jablek

Spousta lidí věří, že jedno jablko denně jim může pomoci od různých nemocí a neduhů. Toto myšlení není zcela od věci, protože dnes už se ví, že jablka mají dobré účinky na zažívání, mají diuretický, povzbuzující účinky a dobře fungují také proti nadýmání. Taktéž má detoxikační vlastnosti a spoustu vlákniny. Jablko bychom před konzumací neměli loupat, protože nejvíce vlákniny se skrývá právě ve slupce.

Bohatá jablka

Jablka nabízí také detoxikační účinky a fungují ve střevech – napomáhají bakteriím nacházejícím se ve střevním traktu. Ty jsou pro trávení i zdraví člověka velmi důležité. Jablka si můžete dát, když si zapomenete kartáček na zuby, protože mají čistící účinky. Při jejich konzumaci dochází také k procvičení dásní, což je důležité pro jejich zdraví. Také potlačí žízeň a jsou velmi snadno stravitelná. Ideální je konzumovat jablka v syrovém stavu. Jablka obsahují pektin, který předchází hnilobě bílkovin v trávicím systému.

Jablka a hřebíky

Zvláštní metoda, která využívá jablko a hřebíky, by měla být účinná jako prevence nebo také léčba anémie (nedostatku železa v krvi). I když jablko, které má v sobě napíchané hřebíky nevypadá nijak vábně, nemusíte se bát. Hřebíky nebudete ani jíst, ani olizovat. Stačí, když je 40 minut před konzumací zapícháte do jablka. Po uplynutí této doby je vyjměte a jablko snězte. Do jednoho jablka napíchejte asi 5 hřebíků – čistých, nerezavých.

Reklama
Reklama

DOPORUČUJEME

DOPORUČUJEME

Lahodné rohlíčky podle receptu našich babiček

Vanilkové rohlíčky jsou velmi známé cukroví. Dnešní rohlíčky ovšem nejsou vanilkové. Toto křehké těsto si můžete užít po celý rok, aniž byste měli pocit,...

4 domácí masky pro dokonale zdravou a krásnou pleť

Pleťové masky jsou skvělou možností, jak si odpočinout po náročném dni, trochu o sebe pečovat a ještě podpořit zdraví své pokožky. Káva je skvělou...

Úžasné zeleninové závitky v rýžovém papíru

Jarní závitky jsou velmi populární po celém světě. Jakmile je ochutnáte, budete mít pocit, že jste se ocitli v Asii. Připravit si je můžete také...

Jednoduchý trik proti popraskané pokožce na nohou!

Rozpraskané paty nebo obecně pokožka na chodidlech není vůbec nic příjemného. Navíc po nějaké době tento problém není jen nevzhledný, ale také bolestivý. Budete...

Sladká pěna z manga je zdravý a velmi chutný dezert

Mango patří mezi nejsladší a nejoblíbenější exotické druhy ovoce. V Čechách ho snadno najdete v obchodě, ale doma musíte počkat, až vám správně dozraje. Jedině tak...

Klasický francouzský krém pro domácí sladké pečivo

Hutný a zároveň jemný krém podle francouzského receptu je jeden z nejlepších, které můžete používat u domácího pečiva. Jakmile budete mít v plánu si udělat sladké...

Klasické babiččiny buchty s vlašskými ořechy jsou nejlepší!

Tradiční buchty s lahodnou náplní je jeden z receptů, na které si všichni pamatujeme ze svého dětství. Naštěstí si je můžete podle velmi jednoduchého receptu připravit...

Domácí sušenky z jablek a skořice se stanou hitem letošního podzimu

Podzimní období přímo volá po sezónních surovinách a voňavém koření. Jablka a skořice jsou nesmrtelná kombinace, kterou můžete zpracovat mnoha způsoby. V dnešním receptu je...

Plněné taštičky naslano jsou ta nejlepší svačina nebo lehká večeře!

Hledáte jednoduchý recept na večeři, kterou připravíte za pár minut a naplníte si žaludek? Jestli milujete tousty, tak vám tento recept bude chutnat. Zaplatíte...

Brambory à la carbonara jako rychlý a chutný oběd

Těstoviny carbonara jsou známé po celém světě. Na jejich výrobu je zapotřebí jen pár věcí a mají jedinečnou chuť. Dobrou zprávou je, že si...
Reklama
Reklama

Nejčtenější

Doporučujeme

O nás

Hlavními tématy na serveru ProZprávy.cz jsou zahraniční zpravodajství, ekonomika, politika a světové dění, přičemž redakce klade důraz na aktuálnost a objektivitu poskytovaných informací.

emial: info@prozpravy.cz

Sociální sítě

© Copyright | všechna práva vyhrazena.