Reklama
2.1 C
Czech
Čtvrtek, 2 ledna, 2025

Jak na pěstování okurek? Jedině s chlebovým hnojivem!

Reklama

Každoročně domácí pěstitelé zkouší různé přístupy v pěstování zeleniny, aby získali co největší výnosy. Platí to především pro okurky, ale také rajčata. Letošní rok mohou mít bohatou úrodu, díky triku, který je již léty prověřený a odzkoušený v tuzemsku i zahraničí. Jedná se o chlebové hnojivo, vlivem kterého budou rostliny obsypány květy a plody budou šťavnaté a sladké. Co je jeho podstatou a jak jej připravovat?

Reklama

Přihnojování chlebem

Představa, jak zahrádkáři přidávají k pěstované zelenině plátky chleba je úsměvná, ale chlebové hnojivo doopravdy funguje. Vyzkoušíte jednou a budete takto přihnojovat každoročně. Chlebové hnojivo totiž maximalizuje výnosy, protože posiluje rostliny. Doplňuje jim vitamíny a živiny, protože obsahuje kvasnice, které jsou základní látkou pro růst, minerály, jako jsou dusík, zinek, fosfor a draslík. Díky tomuto přihnojování se podporuje rozrůstání kořenového systému a obohacuje se také okolní půda.

Ideální měsíc? Červenec!

Kdy začít přihnojovat pomocí chlebového hnojiva? Podle zkušených zahradníků je ideálním měsícem červenec, kdy jsou sazenice dostatečně silné a je nutné v nich podpořit bujné kvetení. Po aplikaci hnojiva se stimuluje tvorba pro rostliny prospěšné mikroflóry. Během pár dní pak zaplaví záhony květy, ze kterých lze očekávat bohatou úrodu. A jak připravit dokonalé chlebové hnojivo?

Příprava žitného chlebového hnojiva

Co budete na přípravu tohoto hnojiva potřebovat? Připravte si:

  • bochník žitného chleba;
  • 10 litrů vody;
  • 10 ml jódu.

Příprava je nadmíru snadná, bochník se namočí do teplé vody přes noc, ráno se rozmočená směs smíchá s 10 litry vody a nakape se jód. Takto naředěná směs se může pomocí rozstřikovače aplikovat na rostliny a listy. Další možností je nechat bochník v 10 litrech vody na teplém místě až do vykvašení, poté se ředí a používá se jako zálivka ke kořenům.

Zdroj: ohlyad-dnya.pro 

Reklama
Reklama

DOPORUČUJEME

DOPORUČUJEME

Lahodné rohlíčky podle receptu našich babiček

Vanilkové rohlíčky jsou velmi známé cukroví. Dnešní rohlíčky ovšem nejsou vanilkové. Toto křehké těsto si můžete užít po celý rok, aniž byste měli pocit,...

4 domácí masky pro dokonale zdravou a krásnou pleť

Pleťové masky jsou skvělou možností, jak si odpočinout po náročném dni, trochu o sebe pečovat a ještě podpořit zdraví své pokožky. Káva je skvělou...

Úžasné zeleninové závitky v rýžovém papíru

Jarní závitky jsou velmi populární po celém světě. Jakmile je ochutnáte, budete mít pocit, že jste se ocitli v Asii. Připravit si je můžete také...

Jednoduchý trik proti popraskané pokožce na nohou!

Rozpraskané paty nebo obecně pokožka na chodidlech není vůbec nic příjemného. Navíc po nějaké době tento problém není jen nevzhledný, ale také bolestivý. Budete...

Sladká pěna z manga je zdravý a velmi chutný dezert

Mango patří mezi nejsladší a nejoblíbenější exotické druhy ovoce. V Čechách ho snadno najdete v obchodě, ale doma musíte počkat, až vám správně dozraje. Jedině tak...

Klasický francouzský krém pro domácí sladké pečivo

Hutný a zároveň jemný krém podle francouzského receptu je jeden z nejlepších, které můžete používat u domácího pečiva. Jakmile budete mít v plánu si udělat sladké...

Klasické babiččiny buchty s vlašskými ořechy jsou nejlepší!

Tradiční buchty s lahodnou náplní je jeden z receptů, na které si všichni pamatujeme ze svého dětství. Naštěstí si je můžete podle velmi jednoduchého receptu připravit...

Domácí sušenky z jablek a skořice se stanou hitem letošního podzimu

Podzimní období přímo volá po sezónních surovinách a voňavém koření. Jablka a skořice jsou nesmrtelná kombinace, kterou můžete zpracovat mnoha způsoby. V dnešním receptu je...

Plněné taštičky naslano jsou ta nejlepší svačina nebo lehká večeře!

Hledáte jednoduchý recept na večeři, kterou připravíte za pár minut a naplníte si žaludek? Jestli milujete tousty, tak vám tento recept bude chutnat. Zaplatíte...

Brambory à la carbonara jako rychlý a chutný oběd

Těstoviny carbonara jsou známé po celém světě. Na jejich výrobu je zapotřebí jen pár věcí a mají jedinečnou chuť. Dobrou zprávou je, že si...
Reklama
Reklama

Nejčtenější

Doporučujeme

O nás

Hlavními tématy na serveru ProZprávy.cz jsou zahraniční zpravodajství, ekonomika, politika a světové dění, přičemž redakce klade důraz na aktuálnost a objektivitu poskytovaných informací.

emial: info@prozpravy.cz

Sociální sítě

© Copyright | všechna práva vyhrazena.