Reklama
7.4 C
Czech
Pátek, 18 října, 2024

Heslo k wi-fi? Je v schované v počítači!

Být online je trendem dnešní doby, ale co dělat, když zapomenete heslo a nelze jej nikde vyhledat? Není třeba z toho mít hned trauma a utrácet za drahá data a připojovat se přes mobil. Stačí vědět, kde hledat. Stačí se totiž v minulosti i jen jedenkrát připojit do některé sítě přes počítač, ten si vše zapamatuje. Pak už jen vědět, kde seznam hesel najít. Cesta k uloženým heslům není složité, ale je nutné provést některé konkrétní kroky. Pak už se jen heslo použije a zařízení je opět online.

Reklama

Ztracené heslo? Stačí hledat!

Při připojení k wifi je nutné znát název sítě a heslo. Název sítě se většinou objeví sám poté, co se zapne vysílač přístupu k internetu. Jedná se o ikonku se sílou signálu v pravém dolním rohu v liště. Platí to samozřejmě u nejběžněji používaných počítačů se systémem Windows. Někdy je nutné heslo zadat znovu, ale to je právě okamžik, kdy jej nemusíte mít po ruce. Co v takové chvíli dělat? U oblíbených Windows 10 stačí stisknout tlačítko Start a následně jít cestou: Počítač> Síť a Internet> Zpráva o stavu> tlačítko Centrum sítí a sdílení. U novější verze Windows 11 pak platí, že po Startu se musí jít na ovládací panel a přejít na trasu: Ovládací panely> Síť a Internet> Centrum sítí a sdílení.

V Centru sítí se najdou všechna připojení

V této oblasti počítače se najdou veškerá dosavadní připojení, přičemž lze vybrat chronologicky název sítě Wi-Fi. Posléze se klikne na okno Stav: Wi-Fi a tlačítkem se rozvinou Vlastnosti bezdrátového připojení. V tomto okně lze nalézt veškeré informace o síti a její dostupnosti, kromě toho obsahuje též kartu Zabezpečení. V té stačí zaškrtnout u hesla políčko Zobrazit znaky. V tu chvíli se odhalí použité heslo v políčku Klíč zabezpečení sítě. Samozřejmě tato možnost platí pro aktuálně používanou síť bezdrátového připojení.

Dříve používané sítě

Co dělat v případě, že už v minulosti bylo do dané sítě zadané heslo, ale není aktuálně používaná. Může se jednat o návrat do hotelu, kde jste dříve pobývali nebo na chatu, kam jste v minulosti jezdili? V tom případě se musí do aplikace Příkazový řádek, kde se v nabídce Start zadá „cmd“ a odklikne se Enterem. Poté se vloží příkaz „netsh wlan show profile“, opět potvrdí Enterem. Objeví se všechny sítě bezdrátového připojení, které jste v minulosti použili. Po vybrání dotyčné sítě se vloží příkaz „netsh wlan show profile „název sítě“ key=clear“ a stiskne se Enter, heslo by se mělo ukázat.

Zdroj: tudasfaja.com  

Reklama
Reklama

DOPORUČUJEME

DOPORUČUJEME

Jaká je budoucnost Heleny Pawlowské alias Lenky v seriálu Zoo po kolapsu plic?

Halina Pawlowská, známá herečka a spisovatelka, se zotavuje po nedávném kolapsu plic. Po hospitalizaci je její návrat do seriálu ZOO nejistý, což přimělo produkci hledat dočasnou náhradu v Martině Hudečkové. Ta však kvůli svým závazkům nemůže převzít roli naplno, což znepokojuje fanoušky. Navzdory zdravotním komplikacím Halina pokračuje v kariéře – nedávno se zúčastnila křtu své nové knihy. Fanoušci a kolegové jí vyjadřují podporu a těší se na její návrat.

Veronika Žílková oslavila své 63. narozeniny! S dětmi si užila dokonalou oslavu! Agáta s Kordulou pro ni měly dojemné překvapení!

Veronika Žilková oslavila narozeniny způsobem, který odráží její hodnoty a osobnost. Oslava byla skromná, ale plná lásky a rodinné pohody. Její dcery ji překvapily dojemným přáním, které ukázalo, jak silné jsou jejich vazby. Rodinné hodnoty, láska a podpora jsou základem jejich vztahů a budou i nadále formovat jejich životy.

Herečka Berenika Kohoutová sdílela intimní foto z porodu! Dokonce popsala i jeho průběh!

Berenika na sociálních sítích sdílela dramatické detaily svého porodu. Uvedla, že jí plodová voda odtekla náhle a zapomněli doma potřebné dokumenty, což musel její manžel Kryštof řešit na poslední chvíli. Porod proběhl rychle, a když Kryštof dorazil, Berenika už držela jejich dceru v náručí. Sdílení tohoto zážitku vyvolalo podporu a ohlasy sledujících, kteří ocenili její otevřenost. Tento moment pro ni znamenal radost, úlevu a zároveň inspiraci pro další ženy procházející podobnými situacemi.

Zpěvák Liam Payne(†31) tragicky zemřel! Bývalý člen skupiny One Direction měl být údajně zfetovaný a vypadl z budovy!

Liam Payne, bývalý člen One Direction, tragicky zemřel v Buenos Aires ve věku 31 let. Jeho smrt, která zasáhla miliony fanoušků, nastala během pobytu v hotelu Casa Sur Palermo, kde vykazoval nevyzpytatelné chování. Podle svědků spadl z výšky 40 metrů a utrpěl smrtelná zranění. Spekulace kolem jeho duševního stavu zesílily po rozchodu s Mayou Henry, která ho krátce před jeho smrtí obvinila z obsedantního chování. Fanoušci a kolegové z hudební branže nyní vyjadřují svůj smutek a úctu k jeho památce.

Tragická bilance při havárii cisterny! Lidé s kanystry se snažili získat benzín zadarmo! Následný požár připravil o život 150 lidí!

Nedávná havárie cisterny s palivem v Nigérii, která vyústila ve výbuch a smrt až 150 lidí, šokovala místní komunitu i mezinárodní veřejnost. Příčiny tragédie zahrnují mechanické selhání vozidla, nedodržování bezpečnostních předpisů a nevhodné podmínky přepravy. Po nehodě se místní obyvatelé snažili zachránit palivo, což vedlo k výbuchu. Tato událost přinesla nejen ztráty na životech, ale i otázky ohledně bezpečnosti přepravy paliva v zemi. Reakce zahrnují výzvy ke zlepšení bezpečnostních opatření a mezinárodní soustrast.

Václav Moravec je nespokojený se změnami v České televizi! Nechápe, proč se neřeší pořad Karla Šípa!

Na Kavčích horách probíhá debata o budoucnosti pořadů České televize, včetně možných změn v pořadu Otázky Václava Moravce, kde by se měli moderátoři střídat. Tento návrh vyvolal kritiku Moravce, který se obává degradace pořadu a upozorňuje na nespravedlivost, že jiní moderátoři, jako Michaela Jílková či Karel Šíp, takové změny nečelí. Diskuze o změnách vyvolala mezi diváky smíšené reakce – někteří novinky vítají, zatímco jiní se obávají ztráty kvality a tradičního stylu moderování.

Tři osvědčené metody, jak se zbavit žlutých skvrn na polštářích a osvěžit jejich vzhled

Máte doma polštáře, které trpí nevzhlednými žlutými skvrnami? Pokud ano, nemusíte se smiřovat s tím, že budou kazit estetiku vašeho interiéru. Naštěstí existují přírodní...

Co se stane, když namočíte nohy do teplé vody s octem?

Jablečný ocet je dnes již velmi známá tekutina, kterou mnoho lidí používá v domácnosti během úklidu. Tento produkt má ovšem i mnoho vlastností, které můžete...

Skvělý recept na čokoládový Oreo dort jako z cukrárny

Dnešní recept je velmi bohatý a sytý, což poznáte na první pohled z jeho složení. Nečekejte žádný lehký a nadýchaný dezert, po kterém ještě budete...

Tradiční dort s vlašskými ořechy a čokoládou podle babiččina receptu

Klasické recepty mají své kouzlo. Jestli si jednou za čas chcete znovu užít svou oblíbenou chuť z dětství a zároveň ji možná představit i vlastním...
Reklama
Reklama

Nejčtenější

Doporučujeme

O nás

Hlavními tématy na serveru ProZprávy.cz jsou zahraniční zpravodajství, ekonomika, politika a světové dění, přičemž redakce klade důraz na aktuálnost a objektivitu poskytovaných informací.

emial: info@prozpravy.cz

Sociální sítě

© Copyright | všechna práva vyhrazena.