Vlk s kanystrem na hlavě prosil lidi o pomoc

Znečištění přírody je největším problémem pro zvířata, které v ní žijí. Vždy, když necháte plastové odpadky v lese nebo na pláži, musíte počítat s tím, že v nich může nějaké zvíře uvíznout. Největším rizikem jsou samozřejmě plastové lahve nebo kanystry, ve kterých může zvířeti uvíznout hlava nebo dokonce celé tělo. Dnešní příběh je o vlkovi, kterému se přesně tohle stalo.

Reklamy
https://pukuotukas.com/

Zoufalé a vyčerpané zvíře

Skupina fotografů pracovala u jezera Nagperu v Indii, když si na jedné z fotek všimli něčeho zvláštního. Všimli si vlka s hlavou v plastové nádobě. Pohled na vlka ve volné přírodě by byl většinou děsivý, ale toto zvíře vypadalo zoufale. Na první pohled byl vyčerpaný a nevěděl, co s nádobou na své hlavě udělat. Později se ukázalo, že jde o ohrožený druh vlka.

Reklamy
https://pukuotukas.com/

Hlavu do nádoby pravděpodobně strčil, protože tam byly zbytky jídla nebo pití. Hlava se mu zasekla uvnitř plastu. Není jasné, jak dlouho musel s plastovým kontejnerem na hlavě chodit. Vypadal hladově a vyčerpaně, takže už to pravděpodobně nějakou dobu bylo. Fotografové se okamžitě rozhodli, že vlkovi pomohou a zachrání mu život.

https://pukuotukas.com/

Pomoc od odborníků

Fotografové zavolali specialisty, kteří mohli vlka dostat z plastové nádoby a vypustit ho do volné přírody. Vyděšené zvíře chytili a uklidnili. Potom se jim podařilo sundat nádobu. Vlka také polévali vodou, aby srovnali jeho tělesnou teplotu. Ve svém vězení totiž neměl dost kyslíku, což velmi negativně ovlivnilo jeho zdravotní stav.

Reklamy
https://pukuotukas.com/

Po nějaké době se vlk vzpamatoval a specialisté ho vypustili znovu do přírody. Okamžitě se rozběhl směrem k lesu, takže teď může znovu svobodně běhat a žít. Kdyby nepotkal odvážné fotografy, kteří se rozhodli, že mu pomohou, toto zvíře by pravděpodobně zemřelo. A to jen proto, že někdo nechal v přírodě plastový kontejner. Až půjdete příště do lesa nebo jinak do přírody, myslete na to, jak to může dopadnout, když tam necháte odpadky.

Zdroj: pukuotukas.com

Reklamy
Reklamy