Ve Spojených státech je zmrzlinový sendvič velmi známý a jistě už jste ho někdy viděli také v nějakém seriálu nebo filmu. Dobrou zprávou je, že si ho můžete snadno připravit doma a pochutnat si na této chladivé dobrotě. V letních měsících jistě hledáte další a další metody, jak se zchladit. Vysoké teploty nejsou zábavné pro nikoho z nás, ale s tímto sendvičem je zvládnete mnohem lépe.
Co budete potřebovat?
Zmrzlinu si vyrobíte snadno v mixéru z několika surovin. K tomu přidejte své oblíbené sušenky obdélníkového tvaru a budete mít během chvilky připravený zmrzlinový sendvič. Jestli je vám zrovna horko nebo se chcete připravit na horké dny, nakupte si domů pár surovin a potom můžete sobě i dětem připravit tyto sendviče, kdykoli na ně budete mít chuť. Potřebujete:
- smetana ke šlehání – 500 ml,
- sýr mascarpone – 150 gramů,
- čokoláda (hořká nebo mléčná) – 200 gramů,
- sušenky – 200 gramů.
Pracovní postup
Smetanu ke šlehání vyšlehejte společně se sýrem mascarpone. Přidejte jemně nasekanou čokoládu. Můžete použít i bílou čokoládu, jestli na ni máte chuť. Poté všechno promíchejte. Sušenky namočte do malého množství mléka a rozložte je do vhodné formy. Poté formu naplňte připravenou zmrzlinou s čokoládou a na vršek rozložte vrstvu sušenek. Vložte vše alespoň na 4 hodiny do mrazáku a potom si můžete vychutnat tuto jedinečnou dobrotu. Přejeme dobrou chuť!
Domácí zmrzlina je vždy nejlepší
Hodně lidí si myslí, že na domácí zmrzlinu potřebují speciální přístroj. Není to pravda. Se správným receptem a poměrem ingrediencí vám stačí jen obyčejný mixér. Tento recept patří mezi tyto osvědčené postupy, se kterými se dočkáte skvělé a velmi krémové zmrzliny. Sušenky jsou velmi šikovné, protože si sendvič vezmete šikovně do ruky. Mnoho lidí si je dělá z kupované zmrzliny, ale to je zbytečně drahé. S tímto receptem si pochutnáte a v horkém počasí také osvěžíte.