Sušenky spojené s krémem a ozdobené dvěma druhy krémů jsou přesně to, co vám dnes nabídneme. Celý dezert je velmi křehký, lehký a naprosto vynikající. Jestli potřebujete pohoštění na oslavu nebo pro velmi náročné hosty, s tímto dezertem je zaručeně potěšíte. Na výrobě není nic těžkého, ale měli byste to udělat docela dobře s cukrářským sáčkem. Podívejme se, jak na to.
Co budete potřebovat?
První část surovin potřebujete na výrobu sušenek. Z druhé části si připravíte oba dva krémy na slepení sušenek i na ozdobu. Jestli chcete, můžete také vršek pokapat čokoládovou polevou. Zdobení je nakonec pouze na vás. Základ ovšem tvoří domácí sušenky a pudinkový krém. Na výrobu sušenek pro tento dezert potřebujete:
- vejce – 4 ks,
- cukr – 100 gramů,
- prášek do pečiva – 1 balíček,
- mouka – 200 gramů.
Na krémy:
- vanilkový pudink – 2 balíčky,
- mléko – 600 ml,
- vanilkový cukr – 2 balíčky,
- máslo – 150 gramů,
- čokoláda – 50 gramů,
- cukr – 50 gramů.
Pracovní postup
V první řadě si rozdělte bílky a žloutky. Bílky vyšlehejte do tuhé pěny s cukrem. Neustále míchejte a postupně přidávejte žloutky, jeden po druhém. Prosejte do směsi mouku a prášek do pečiva. Vypracujte z této směsi těsto a přesuňte ho do cukrářského sáčku. Připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem. Pomocí cukrářského sáčku udělejte na plech podlouhlé sušenky. Troubu předehřejte na 200 stupňů a pečte, dokud nebudou lehce zlaté. Dávejte jen pozor, aby se těsto nespálilo.
Uvařte si pudink se smetanou, cukrem a vanilkou podle návodu na obalu. Jakmile získáte příjemnou strukturu, nechte pudink vychladnout a přidejte vyšlehané máslo. Vždy dvě sušenky slepte k sobě tímto krémem. Krém, který vám zůstal, rozdělte napůl. Vanilkovou částí ozdobte vzniklé sušenky a do druhé poloviny přidejte hořkou čokoládu. Potom ozdobte sušenky také tímto čokoládovým krémem. Skladujte dezert v lednici a podávejte. Dobrou chuť!