Milujete čokoládu a kokos? Rozhodně si někdy připravte tento vynikající a velmi jemný dezert. Jeho chuť je nepřekonatelná a vůbec nemusíte zapínat troubu. Tento druh Bounty dortu je ideální nejen na běžné víkendy, ale také na oslavy nebo pro návštěvy. Všechny s ním potěšíte a také si všichni pochutnáte. A výroba je přitom velmi jednoduchá.
Co budete potřebovat?
Tento recept se snadno připravuje, má skvělou chuť a potěší všechny milovníky čokolády a kokosu. Tato kombinace je nejen velmi chutná, ale také se vám rozplyne na jazyku. Dort je totiž velmi jemný, takže nemusíte mít strach, že po něm budete mít sucho v ústech. Zkuste ho a sami uvidíte, že si všichni pochutnají. Skládá se z několika částí.
Na čokoládovou část:
- mleté sušenky – 250-300 g,
- mléko – 200 ml,
- čokoláda – 100 g,
- máslo – 100 g.
Na kokosovou část:
- mléko – 500 ml,
- cukr – 5 lžic,
- bílá čokoláda – 100 g,
- krupice – 5 lžic,
- kokos – 100 g.
Na glazuru:
- čokoláda – 150 g,
- cukrářský krém – 200 ml.
Pracovní postup
Uvařte si mléko s čokoládou a máslem. Poté nechte směs vychladnout. O 5 minut později přidejte rozdrcené sušenky. Vše důkladně promíchejte a směs nalijte do menší formy o rozměru 25 x 20 cm nebo 20 x 20 cm. Vyrovnejte směs pomocí stěrky. Na druhou část si znovu uvařte mléko s cukrem a bílou čokoládou. Až se čokoláda rozpustí, snižte oheň a přidejte krupici. Za stálého míchání vařte tuto směs po dobu 5 minut, dokud nebude nádherně hustá.
Hrnec sundejte ze sporáku a vmíchejte do směsi kokos. Dokud je směs horká, nalijte ji do připravené formy na první vrstvu. Nakonec si připravte polevu. Na mírném ohni rozehřejte smetanu a na kostky nakrájenou čokoládu. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Ihned polevu nalijte na připravený dezert a celý ho strčte do lednice. Tam celý ztuhne a poté ho můžete podávat. Dobrou chuť!