Všichni milovníci vepřového masa, kysaného zelí a tradičních receptů by měli zpozornět. Dnešní recept vám přináší spojení velmi tradičních chutí ve skvělém pokrmu, na kterém si pochutná celá rodina. Je velmi jednoduchý a časově celkem nenáročný, a proto se skvěle hodí pro víkendové obědy. Navíc v něm najdete mnoho vitamínů, proto kysané zelí je velmi zdravé.
Co budete potřebovat?
Chutný nedělní oběd nemusí stát celé jmění. Dejte dohromady pár klasických surovin a užijte si jejich plnou chuť. Neuvěříte, jak všichni u stolu budou mlaskat blahem, protože tento recept chutná úžasně. Nemusíte v kuchyni vždy experimentovat s exotickými surovinami, abyste získali lahodné jídlo. Dnešní recept to dokazuje. Na jeho výrobu potřebujete:
- olej,
- vepřové maso – 1 kg,
- kysané zelí – 1 ½ kg,
- celý kmín,
- estragon – špetka,
- sůl – 1 ½ lžičky,
- velká cibule – 1 ks,
- červená paprika – 1 lžička,
- rajčatový protlak – 100 ml,
- mletý černý pepř,
- voda – podle potřeby
Pracovní postup
Připravte si větší pánev a nalijte do ní olej. Až bude tuk správně rozehřátý, vložte do něj jeden kilogram nakrájeného a očištěného vepřového masa. Záleží pouze na vás, jaký typ vepřového masa použijete. Maso pravidelně otáčejte a orestujte ho ze všech stran. Poté přidejte kmín, špetku estragonu a sůl. Po chvíli přidejte také velkou cibuli na kostičky a vše opékejte asi 2 minuty. Následně přidejte vodu tak, aby maso téměř zakryla.
Do pánve přidejte také mletou papriku, rajčatový protlak a vše promíchejte. Počkejte, až směs začne bublat a poté přidejte mletý černý pepř. Zakryjte pokličkou a počkejte, dokud maso nezměkne. Do jiného hrnce nalijte trochu oleje a přidejte zakysané zelí. Nezapomeňte z něj vymačkat přebytečnou tekutinu. Opékejte 2-3 minuty. Nalijte do něj tolik vody, aby ho téměř zakryla, zakryjte poklicí a nechte vařit asi 25 minut. Mezitím maso změkne a nakonec jen maso a zelí smíchejte dohromady. Dobrou chuť!
Zdroj: bidista.com