Reklama
0.8 C
Czech
Čtvrtek, 21 listopadu, 2024

Kysané zelí s masem vás překvapí svou plnou chutí!

Reklama

Všichni milovníci vepřového masa, kysaného zelí a tradičních receptů by měli zpozornět. Dnešní recept vám přináší spojení velmi tradičních chutí ve skvělém pokrmu, na kterém si pochutná celá rodina. Je velmi jednoduchý a časově celkem nenáročný, a proto se skvěle hodí pro víkendové obědy. Navíc v něm najdete mnoho vitamínů, proto kysané zelí je velmi zdravé.

Reklama

Co budete potřebovat?

Chutný nedělní oběd nemusí stát celé jmění. Dejte dohromady pár klasických surovin a užijte si jejich plnou chuť. Neuvěříte, jak všichni u stolu budou mlaskat blahem, protože tento recept chutná úžasně. Nemusíte v kuchyni vždy experimentovat s exotickými surovinami, abyste získali lahodné jídlo. Dnešní recept to dokazuje. Na jeho výrobu potřebujete:

  • olej,
  • vepřové maso – 1 kg,
  • kysané zelí – 1 ½ kg,
  • celý kmín,
  • estragon – špetka,
  • sůl – 1 ½ lžičky,
  • velká cibule – 1 ks,
  • červená paprika – 1 lžička,
  • rajčatový protlak – 100 ml,
  • mletý černý pepř,
  • voda – podle potřeby
youtube.com screenshot

Pracovní postup

Připravte si větší pánev a nalijte do ní olej. Až bude tuk správně rozehřátý, vložte do něj jeden kilogram nakrájeného a očištěného vepřového masa. Záleží pouze na vás, jaký typ vepřového masa použijete. Maso pravidelně otáčejte a orestujte ho ze všech stran. Poté přidejte kmín, špetku estragonu a sůl. Po chvíli přidejte také velkou cibuli na kostičky a vše opékejte asi 2 minuty. Následně přidejte vodu tak, aby maso téměř zakryla.

Do pánve přidejte také mletou papriku, rajčatový protlak a vše promíchejte. Počkejte, až směs začne bublat a poté přidejte mletý černý pepř. Zakryjte pokličkou a počkejte, dokud maso nezměkne. Do jiného hrnce nalijte trochu oleje a přidejte zakysané zelí. Nezapomeňte z něj vymačkat přebytečnou tekutinu. Opékejte 2-3 minuty. Nalijte do něj tolik vody, aby ho téměř zakryla, zakryjte poklicí a nechte vařit asi 25 minut. Mezitím maso změkne a nakonec jen maso a zelí smíchejte dohromady. Dobrou chuť!

Zdroj: bidista.com

Reklama
Reklama

DOPORUČUJEME

DOPORUČUJEME

Lahodné rohlíčky podle receptu našich babiček

Vanilkové rohlíčky jsou velmi známé cukroví. Dnešní rohlíčky ovšem nejsou vanilkové. Toto křehké těsto si můžete užít po celý rok, aniž byste měli pocit,...

4 domácí masky pro dokonale zdravou a krásnou pleť

Pleťové masky jsou skvělou možností, jak si odpočinout po náročném dni, trochu o sebe pečovat a ještě podpořit zdraví své pokožky. Káva je skvělou...

Úžasné zeleninové závitky v rýžovém papíru

Jarní závitky jsou velmi populární po celém světě. Jakmile je ochutnáte, budete mít pocit, že jste se ocitli v Asii. Připravit si je můžete také...

Jednoduchý trik proti popraskané pokožce na nohou!

Rozpraskané paty nebo obecně pokožka na chodidlech není vůbec nic příjemného. Navíc po nějaké době tento problém není jen nevzhledný, ale také bolestivý. Budete...

Sladká pěna z manga je zdravý a velmi chutný dezert

Mango patří mezi nejsladší a nejoblíbenější exotické druhy ovoce. V Čechách ho snadno najdete v obchodě, ale doma musíte počkat, až vám správně dozraje. Jedině tak...

Klasický francouzský krém pro domácí sladké pečivo

Hutný a zároveň jemný krém podle francouzského receptu je jeden z nejlepších, které můžete používat u domácího pečiva. Jakmile budete mít v plánu si udělat sladké...

Klasické babiččiny buchty s vlašskými ořechy jsou nejlepší!

Tradiční buchty s lahodnou náplní je jeden z receptů, na které si všichni pamatujeme ze svého dětství. Naštěstí si je můžete podle velmi jednoduchého receptu připravit...

Domácí sušenky z jablek a skořice se stanou hitem letošního podzimu

Podzimní období přímo volá po sezónních surovinách a voňavém koření. Jablka a skořice jsou nesmrtelná kombinace, kterou můžete zpracovat mnoha způsoby. V dnešním receptu je...

Plněné taštičky naslano jsou ta nejlepší svačina nebo lehká večeře!

Hledáte jednoduchý recept na večeři, kterou připravíte za pár minut a naplníte si žaludek? Jestli milujete tousty, tak vám tento recept bude chutnat. Zaplatíte...

Brambory à la carbonara jako rychlý a chutný oběd

Těstoviny carbonara jsou známé po celém světě. Na jejich výrobu je zapotřebí jen pár věcí a mají jedinečnou chuť. Dobrou zprávou je, že si...
Reklama
Reklama

Nejčtenější

Doporučujeme

O nás

Hlavními tématy na serveru ProZprávy.cz jsou zahraniční zpravodajství, ekonomika, politika a světové dění, přičemž redakce klade důraz na aktuálnost a objektivitu poskytovaných informací.

emial: info@prozpravy.cz

Sociální sítě

© Copyright | všechna práva vyhrazena.