Francouzské pokrmy jsou slavné a milované po celém světě. Jejich kuchyně je velmi plná, sytá a zahřeje vás nejen v žaludku, ale také u srdce. Jestli patříte mezi milovníky polévek, tento recept se sýrem a kuřecím masem jednoduše musíte vyzkoušet. Všichni u stolu si pochutnají a budete mít pocit, že jste snědli misku plnou radosti. Přesně to francouzské recepty dokáží velmi snadno.
Co budete potřebovat?
Čerstvé kuřecí maso a kvalitní sýr jsou základem pro toto jedinečné jídlo. Všichni milovníci Francie, polévek a pořádného jídla musí tento recept zkusit. V kuchyni navíc nestrávíte příliš mnoho času, protože je poměrně rychlý. Zasytíte celou rodinu a potěšíte každého, kdo polévku ochutná. Na její výrobu potřebujete:
- kuřecí maso – 500 gramů,
- tavený sýr – 200 gramů,
- brambory – 400 gramů,
- cibule – 150 gramů,
- mrkev – 180 gramů,
- máslo,
- sůl – podle chuti,
- mletý černý pepř – podle chuti,
- kopr – podle chuti,
- bobkový list – 3 ks,
- tousty,
- nové koření – pár kuliček.
Pracovní postup
Kuřecí maso vložte do menšího hrnce a zalijte vodou. Jakmile voda začne bublat, přidejte lžičku soli, pár kuliček nového koření a dva až tři bobkové listy. Od této chvíli vařte maso po dobu 20 minut. Poté ho z vody vyndejte. Brambory oškrábejte, opláchněte a nakrájejte na malé kousky. Nastrouhejte nebo nakrájejte tavený sýr. Brambory přidejte do vroucího vývaru, který již máte na sporáku. Nyní si musíte uvařit brambory. Zabere to asi 5-7 minut, protože jsou kousky malé.
Zatímco se brambory vaří, rozpusťte si kousek másla na pánvi. Orestujte na něm nakrájenou cibuli a mrkev. Zeleninu dochuťte solí a mletým černým pepřem. Po pár minutách přidejte zeleninu z pánve do hrnce s polévkou a vařte po dobu dalších 5-7 minut. Poté přidejte uvařené maso, nakrájené na kousky. Vařte polévku další 3-4 minuty. Poté přidejte tavený sýr a velmi důkladně promíchejte. Vypněte sporák, nechte chvilku vychladnout a podávejte s domácími krutony z chleba. Dobrou chuť!