Reklama
2.4 C
Czech
Čtvrtek, 14 listopadu, 2024

Francouzská sýrová polévka s kuřecím masem potěší všechny gurmány

Reklama

Francouzské pokrmy jsou slavné a milované po celém světě. Jejich kuchyně je velmi plná, sytá a zahřeje vás nejen v žaludku, ale také u srdce. Jestli patříte mezi milovníky polévek, tento recept se sýrem a kuřecím masem jednoduše musíte vyzkoušet. Všichni u stolu si pochutnají a budete mít pocit, že jste snědli misku plnou radosti. Přesně to francouzské recepty dokáží velmi snadno.

Reklama

Co budete potřebovat?

Čerstvé kuřecí maso a kvalitní sýr jsou základem pro toto jedinečné jídlo. Všichni milovníci Francie, polévek a pořádného jídla musí tento recept zkusit. V kuchyni navíc nestrávíte příliš mnoho času, protože je poměrně rychlý. Zasytíte celou rodinu a potěšíte každého, kdo polévku ochutná. Na její výrobu potřebujete:

  • kuřecí maso – 500 gramů,
  • tavený sýr – 200 gramů,
  • brambory – 400 gramů,
  • cibule – 150 gramů,
  • mrkev – 180 gramů,
  • máslo,
  • sůl – podle chuti,
  • mletý černý pepř – podle chuti,
  • kopr – podle chuti,
  • bobkový list – 3 ks,
  • tousty,
  • nové koření – pár kuliček.
Shutterstock

Pracovní postup

Kuřecí maso vložte do menšího hrnce a zalijte vodou. Jakmile voda začne bublat, přidejte lžičku soli, pár kuliček nového koření a dva až tři bobkové listy. Od této chvíli vařte maso po dobu 20 minut. Poté ho z vody vyndejte. Brambory oškrábejte, opláchněte a nakrájejte na malé kousky. Nastrouhejte nebo nakrájejte tavený sýr. Brambory přidejte do vroucího vývaru, který již máte na sporáku. Nyní si musíte uvařit brambory. Zabere to asi 5-7 minut, protože jsou kousky malé.

Shutterstock

Zatímco se brambory vaří, rozpusťte si kousek másla na pánvi. Orestujte na něm nakrájenou cibuli a mrkev. Zeleninu dochuťte solí a mletým černým pepřem. Po pár minutách přidejte zeleninu z pánve do hrnce s polévkou a vařte po dobu dalších 5-7 minut. Poté přidejte uvařené maso, nakrájené na kousky. Vařte polévku další 3-4 minuty. Poté přidejte tavený sýr a velmi důkladně promíchejte. Vypněte sporák, nechte chvilku vychladnout a podávejte s domácími krutony z chleba. Dobrou chuť!

Reklama
Reklama

DOPORUČUJEME

DOPORUČUJEME

Lahodné rohlíčky podle receptu našich babiček

Vanilkové rohlíčky jsou velmi známé cukroví. Dnešní rohlíčky ovšem nejsou vanilkové. Toto křehké těsto si můžete užít po celý rok, aniž byste měli pocit,...

4 domácí masky pro dokonale zdravou a krásnou pleť

Pleťové masky jsou skvělou možností, jak si odpočinout po náročném dni, trochu o sebe pečovat a ještě podpořit zdraví své pokožky. Káva je skvělou...

Úžasné zeleninové závitky v rýžovém papíru

Jarní závitky jsou velmi populární po celém světě. Jakmile je ochutnáte, budete mít pocit, že jste se ocitli v Asii. Připravit si je můžete také...

Jednoduchý trik proti popraskané pokožce na nohou!

Rozpraskané paty nebo obecně pokožka na chodidlech není vůbec nic příjemného. Navíc po nějaké době tento problém není jen nevzhledný, ale také bolestivý. Budete...

Sladká pěna z manga je zdravý a velmi chutný dezert

Mango patří mezi nejsladší a nejoblíbenější exotické druhy ovoce. V Čechách ho snadno najdete v obchodě, ale doma musíte počkat, až vám správně dozraje. Jedině tak...

Klasický francouzský krém pro domácí sladké pečivo

Hutný a zároveň jemný krém podle francouzského receptu je jeden z nejlepších, které můžete používat u domácího pečiva. Jakmile budete mít v plánu si udělat sladké...

Klasické babiččiny buchty s vlašskými ořechy jsou nejlepší!

Tradiční buchty s lahodnou náplní je jeden z receptů, na které si všichni pamatujeme ze svého dětství. Naštěstí si je můžete podle velmi jednoduchého receptu připravit...

Domácí sušenky z jablek a skořice se stanou hitem letošního podzimu

Podzimní období přímo volá po sezónních surovinách a voňavém koření. Jablka a skořice jsou nesmrtelná kombinace, kterou můžete zpracovat mnoha způsoby. V dnešním receptu je...

Plněné taštičky naslano jsou ta nejlepší svačina nebo lehká večeře!

Hledáte jednoduchý recept na večeři, kterou připravíte za pár minut a naplníte si žaludek? Jestli milujete tousty, tak vám tento recept bude chutnat. Zaplatíte...

Brambory à la carbonara jako rychlý a chutný oběd

Těstoviny carbonara jsou známé po celém světě. Na jejich výrobu je zapotřebí jen pár věcí a mají jedinečnou chuť. Dobrou zprávou je, že si...
Reklama
Reklama

Nejčtenější

Doporučujeme

O nás

Hlavními tématy na serveru ProZprávy.cz jsou zahraniční zpravodajství, ekonomika, politika a světové dění, přičemž redakce klade důraz na aktuálnost a objektivitu poskytovaných informací.

emial: info@prozpravy.cz

Sociální sítě

© Copyright | všechna práva vyhrazena.