Mango patří mezi nejsladší a nejoblíbenější exotické druhy ovoce. V Čechách ho snadno najdete v obchodě, ale doma musíte počkat, až vám správně dozraje. Jedině tak si užijete jeho chuť a sladkost naplno. Dnes vám přinášíme jedinečný recept na mangovou pěnu. Jedná se o dezert, který připravíte snadno a velmi příjemně se osvěžíte během horkého léta i mrazivé zimy.
Co budete potřebovat?
Čerstvé mango nechte pořádně dozrát, protože jinak se bude velmi špatně loupat, krájet a nebude dost sladké. Proto je dobré se ujistit již v obchodě, v jaké fázi zralosti se nachází. Kromě toho potřebujete jen pár dalších věcí a všechny jsou velmi zdravé. Když je spojíte dohromady, získáte chutnou a příjemně sladkou pěnu, na které si pochutnají děti i dospělí. Na výrobu potřebujete:
- slazené kondenzované mléko – 1 plechovka,
- zralé mango – 2 ks,
- neochucená želatina – 1 balíček,
- smetana ke šlehání – 1 hrnek,
- voda – ½ hrnku,
- vanilkový extrakt – 1 lžička.
Pracovní postup
V první řadě si připravte želatinu. Rozpusťte ji v ½ hrnku vody a nechte 5 minut odpočívat. Poté ji mírně zahřejte a míchejte, dokud se úplně nerozpustí. Nechte ji trochu vychladnout a mezitím se pusťte do přípravy zbytku receptu. Mango oloupejte a nakrájejte na kostičky. Vložte ho do mixéru a mixujte, dokud nezískáte jemné pyré. Tropické ovoce smíchejte s kondenzovaným mlékem a důkladně promíchejte. Směs musí být hladká a velmi krémová.
Do směsi přilijte připravenou želatinu a neustále míchejte. V čisté misce vyšlehejte smetanu a přidat do ní můžete také vanilkový extrakt. Vyšlehanou smetanu jemně přidejte do mangové směsi. Pěna získá velmi jemnou a nadýchanou strukturu. Nakonec připravenou pěnu přesuňte do sklenic nebo misek, zakryjte potravinářskou fólií a vložte do lednice minimálně na 4 hodiny. Tehdy pěna ztuhne a vy si na ní poté můžete pochutnat se svou rodinou nebo přáteli. Přejeme dobrou chuť!