Na klasických brownies je něco kouzelného. Když k nim ale přidáte ještě křupavou sušenkovou krustu, užijete si jejich chuť mnohem více. Proto vám dnes přinášíme tento jednoduchý a přesto dokonalý recept na chutné a jemné brownies. Jestli máte chuť na něco sladkého a nechcete u přípravy strávit příliš mnoho času, tohle je přesně recept pro vás.
Co budete potřebovat?
Všechny potřebné věci máte jistě ve své kuchyni i v tuto chvíli. Poradíme vám, jak to dát vše dohromady tak, abyste získali tu největší pochoutku nejen pro sebe, ale také pro svou rodinu nebo přátele. Uvidíte, že jim bude chutnat a vy budete mít skvělý recept do své kuchařky. Na těsto potřebujete:
- vejce – 3 ks,
- máslo – 170 gramů,
- hnědý cukr – 100 gramů,
- hořké kakao – 2 lžíce,
- hořká čokoláda – 200 gramů,
- cukr – 130 gramů,
- mouka – 100 gramů.
Na sušenkovou směs:
- mouka – 230 gramů,
- čokoládové lupínky – 120 gramů,
- vejce – 1 ks,
- hnědý cukr – 165 gramů,
- rozpuštěné máslo – 110 gramů.
Pracovní postup
Rozpusťte čokoládu s máslem a promíchejte. V jiné misce vyšlehejte vejce s cukrem, přidejte čokoládu a promíchejte. Přidejte do této směsi mouku a kakaový prášek. Obojí zapracujte do tekuté směsi. V tuto chvíli máte těsto na samotné brownies hotové. Vhodnou zapékací misku nebo malý pekáč vyložte pečicím papírem (dno i stěny) a nalijte půlku těsta do formy. Potom se můžete pustit do sušenkové části. Smíchejte rozpuštěné máslo s cukrem a přidejte vejce. Vše důkladně promíchejte.
Přidejte do směsi mouku a nakonec čokoládové lupínky. Na hnědé těsto naneste po částech polovinu světlé směsi. Zakryjte ji druhou polovinou hnědé části a nakonec dejte druhou polovinu světlé hmoty. Troubu předehřejte na 190 stupňů a brownies pečte po dobu 25-30 minut podle své trouby. Každá peče trochu jinak. Vyndejte hotový dezert z trouby. Počkejte, až brownies vychladnou, nakrájejte a servírujte. Skladovat je můžete 2-3 dny v zakryté nádobě. Dobrou chuť!