jsou přirozeně sladké, a proto se skvěle hodí pro mnoho dezertů. Vyrobit si z nich můžete skvělé muffiny, přidat je do pudinku a mnoho dalšího. Dnes se ovšem soustředíme na recept, který pracuje s banány hned dvěma způsoby a výsledek vypadá jako z cukrárny. Výroba není složitá, i když na první pohled potřebujete hodně věcí. Tak pojďme na to!
Co budete potřebovat?
Dezert se skládá ze sušenkového základu, krému z mascarpone a pár věcí na ozdobu. Všechno zpracujete velmi snadno, rychle a získáte vynikající dezert. Nenechte se odradit množstvím surovin, protože tento dezert je velmi jednoduchý a rozplývá se na jazyku. Proto rozhodně stojí za zkoušku. Na výrobu sušenkového základu potřebujete:
- vanilkové sušenky – 20 dkg,
- máslo – 5 dkg,
- šlehačka – 3 lžíce,
- vanilkový cukr – 2 sáčky.
Na krém:
- mascarpone – 30 dkg,
- šlehačka – 4 dl,
- fixace pěny – 2 sáčky,
- moučkový cukr – 4 lžíce,
- banány – 2 ks.
Na ozdobu:
- banán – 1 ks,
- hořká čokoláda – 5 dkg,
- máslo – 1 lžička.
Pracovní postup
Sušenky rozmixujte v mixéru a přidejte do nich máslo, šlehačku a cukr. Vše promíchejte a vyložte touto směsí dortovou formu. Důkladně směs přitlačte, aby vytvořila dno dezertu. Vyšlehejte šlehačku a přidejte fixaci pěny. Banány rozmačkejte, smíchejte s mascarpone a cukrem. Vše důkladně promíchejte s připravenou pěnou. Smetanu vložte do dortové formy na sušenkový základ. Vyrovnejte ji krém stěrkou a vyskládejte na jeho povrch banán nakrájený na kolečka.
Nakonec si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem a celý dezert ozdobte čokoládovou polevou. Vložte hotový dezert minimálně na 2 hodiny do lednice a potom si ho můžete vychutnat. Až dezert zcela ztuhne, můžete z něj sundat dortovou formu. Z tohoto důvodu je dobré mít formu s odnímatelnými stranami, protože s tou vám to půjde nejlépe. Přejeme dobrou chuť!