Reklama
0.8 C
Czech
Čtvrtek, 21 listopadu, 2024

Banánový koláč s čokoládovým zdobením se rozplývá na jazyku

Reklama

jsou přirozeně sladké, a proto se skvěle hodí pro mnoho dezertů. Vyrobit si z nich můžete skvělé muffiny, přidat je do pudinku a mnoho dalšího. Dnes se ovšem soustředíme na recept, který pracuje s banány hned dvěma způsoby a výsledek vypadá jako z cukrárny. Výroba není složitá, i když na první pohled potřebujete hodně věcí. Tak pojďme na to!

Reklama

Co budete potřebovat?

Dezert se skládá ze sušenkového základu, krému z mascarpone a pár věcí na ozdobu. Všechno zpracujete velmi snadno, rychle a získáte vynikající dezert. Nenechte se odradit množstvím surovin, protože tento dezert je velmi jednoduchý a rozplývá se na jazyku. Proto rozhodně stojí za zkoušku. Na výrobu sušenkového základu potřebujete:

  • vanilkové sušenky – 20 dkg,
  • máslo – 5 dkg,
  • šlehačka – 3 lžíce,
  • vanilkový cukr – 2 sáčky.

Na krém:

  • mascarpone – 30 dkg,
  • šlehačka – 4 dl,
  • fixace pěny – 2 sáčky,
  • moučkový cukr – 4 lžíce,
  • banány – 2 ks.
Shutterstock

Na ozdobu:

  • banán – 1 ks,
  • hořká čokoláda – 5 dkg,
  • máslo – 1 lžička.

Pracovní postup

Sušenky rozmixujte v mixéru a přidejte do nich máslo, šlehačku a cukr. Vše promíchejte a vyložte touto směsí dortovou formu. Důkladně směs přitlačte, aby vytvořila dno dezertu. Vyšlehejte šlehačku a přidejte fixaci pěny. Banány rozmačkejte, smíchejte s mascarpone a cukrem. Vše důkladně promíchejte s připravenou pěnou. Smetanu vložte do dortové formy na sušenkový základ. Vyrovnejte ji krém stěrkou a vyskládejte na jeho povrch banán nakrájený na kolečka.

Shutterstock

Nakonec si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem a celý dezert ozdobte čokoládovou polevou. Vložte hotový dezert minimálně na 2 hodiny do lednice a potom si ho můžete vychutnat. Až dezert zcela ztuhne, můžete z něj sundat dortovou formu. Z tohoto důvodu je dobré mít formu s odnímatelnými stranami, protože s tou vám to půjde nejlépe. Přejeme dobrou chuť!

Reklama
Reklama

DOPORUČUJEME

DOPORUČUJEME

Lahodné rohlíčky podle receptu našich babiček

Vanilkové rohlíčky jsou velmi známé cukroví. Dnešní rohlíčky ovšem nejsou vanilkové. Toto křehké těsto si můžete užít po celý rok, aniž byste měli pocit,...

4 domácí masky pro dokonale zdravou a krásnou pleť

Pleťové masky jsou skvělou možností, jak si odpočinout po náročném dni, trochu o sebe pečovat a ještě podpořit zdraví své pokožky. Káva je skvělou...

Úžasné zeleninové závitky v rýžovém papíru

Jarní závitky jsou velmi populární po celém světě. Jakmile je ochutnáte, budete mít pocit, že jste se ocitli v Asii. Připravit si je můžete také...

Jednoduchý trik proti popraskané pokožce na nohou!

Rozpraskané paty nebo obecně pokožka na chodidlech není vůbec nic příjemného. Navíc po nějaké době tento problém není jen nevzhledný, ale také bolestivý. Budete...

Sladká pěna z manga je zdravý a velmi chutný dezert

Mango patří mezi nejsladší a nejoblíbenější exotické druhy ovoce. V Čechách ho snadno najdete v obchodě, ale doma musíte počkat, až vám správně dozraje. Jedině tak...

Klasický francouzský krém pro domácí sladké pečivo

Hutný a zároveň jemný krém podle francouzského receptu je jeden z nejlepších, které můžete používat u domácího pečiva. Jakmile budete mít v plánu si udělat sladké...

Klasické babiččiny buchty s vlašskými ořechy jsou nejlepší!

Tradiční buchty s lahodnou náplní je jeden z receptů, na které si všichni pamatujeme ze svého dětství. Naštěstí si je můžete podle velmi jednoduchého receptu připravit...

Domácí sušenky z jablek a skořice se stanou hitem letošního podzimu

Podzimní období přímo volá po sezónních surovinách a voňavém koření. Jablka a skořice jsou nesmrtelná kombinace, kterou můžete zpracovat mnoha způsoby. V dnešním receptu je...

Plněné taštičky naslano jsou ta nejlepší svačina nebo lehká večeře!

Hledáte jednoduchý recept na večeři, kterou připravíte za pár minut a naplníte si žaludek? Jestli milujete tousty, tak vám tento recept bude chutnat. Zaplatíte...

Brambory à la carbonara jako rychlý a chutný oběd

Těstoviny carbonara jsou známé po celém světě. Na jejich výrobu je zapotřebí jen pár věcí a mají jedinečnou chuť. Dobrou zprávou je, že si...
Reklama
Reklama

Nejčtenější

Doporučujeme

O nás

Hlavními tématy na serveru ProZprávy.cz jsou zahraniční zpravodajství, ekonomika, politika a světové dění, přičemž redakce klade důraz na aktuálnost a objektivitu poskytovaných informací.

emial: info@prozpravy.cz

Sociální sítě

© Copyright | všechna práva vyhrazena.