Halušky jsou velmi oblíbené. Když si je připravíte z brambor, užijete si velmi sytého a vynikajícího pokrmu. Dnes se podíváme právě na takto jedinečný recept, který vám hodně připomene tradiční chutě ze Slovenska. Počítejte s tím, že jídlo není zrovna lehké do žaludku, ale v zimě si rozhodně pochutnáte. V chladnějším období totiž potřebujete vydatnější pokrmy. Tento recept je velmi sytý, lahodný a zároveň velmi tradiční.
Co budete potřebovat?
Stačí jen pár ingrediencí a užijete si jedinečné jídlo. Ovčí tvaroh je nejen velmi dobrý, ale také obsahuje mnoho zdravých složek. To je možná jediná věc, kterou půjde trochu hůř sehnat, ale jistě se vám to podaří a pochutnáte si na typické chuti bramborových halušek. Podívejme se, co přesně potřebujete na výrobu tohoto receptu:
- brambory – 5 ks,
- vejce – 1 ks,
- sůl – podle chuti,
- mouka – podle potřeby,
- slanina – 30 dkg,
- ovčí tvaroh – 25 dkg,
- zakysaná smetana – 1 malé balení.
Pracovní postup
Pět větších brambor nastrouhejte na struhadle s malými otvory. Do brambor přidejte vejce, sůl a tolik mouky, kolik bude potřeba. Musíte získat poměrně husté těsto. Do hrnce nalijte vodu a přiveďte ji k varu. Do vroucí vody vložte připravené bramborové těsto a vařte po dobu 4-5 minut. Mezitím si připravte také slaninu. Nakrájejte ji na kostičky a osmažte na horkém tuku. Tuk smíchejte s haluškami a slaninu zatím dejte na stranu.
Ovčí tvaroh smíchejte s malým balením zakysané smetany. Potom přidejte tuto směs do bramborových halušek. Takto směs nechte připravenou. Při podávání vršek zalijte zakysanou smetanou a přidejte orestovanou slaninu. Nezapomeňte celý talíř zasypat čerstvým koprem. Na ozdobu můžete použít také jemně nakrájenou červenou cibuli nakrájenou na drobné kostičky. Jídlo si samozřejmě ozdobte podle svého, ale takto bude chutnat nejlépe. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!