Milujete zeleninu a chcete si udělat jídlo, které bude tvořené právě z ní? Jestliže máte velké zásoby brambor a cukety, můžete tyto druhy použít do zeleninového hrnce, který bude plný ještě dalších druhů. Nezapomínejte ale doplňovat kromě vitaminů také další látky. Co budete potřebovat k tomuto receptu?
Chutná večeře, která potěší hlavně milovníky zeleniny
Co budete potřebovat k tomu, abyste si vyrobili zeleninovou večeři, která bude plná chutí a bylinek? Recept je jednoduchý, navíc může být pokaždé jiný, když přidáte jiné bylinky nebo koření. Díky zelenině do těla dostanete potřebné složky a budete se cítit dobře.
- 3 velké brambory
- 2 cukety
- 3 vejce
- 1 hrnek mouky
- Lžičku prášku do pečiva
- 120 g sýra (jakýkoliv druh)
- Rajčatovou omáčku
- Papriku, koření, bylinky, sůl
Cukety si nastrouhejte nahrubo, osolte a promíchejte. Nechte pět minut stát, poté je vymačkejte a dejte do větší mísy. Brambory si také nastrouhejte na hrubém struhadle, zalijte je studenou vodu a properte, aby z nich vytekl škrob. Nechte je pak dobře okapat nebo důkladně osušte.
Zelenina s rajčatovou omáčkou potěší každého
Zeleninu i česnek nakrájejte najemno. Vejce rozšlehejte, přidejte k nim mouku s práškem do pečiva a také sůl s dalším kořením. Brambory, cuketu, bylinky, koření i česnek smíchejte dohromady a těsto nalijte na zeleninu. Připravte si plech, který vyložte pečícím papírem a pomažte ho ještě rostlinným olejem.
Zeleninovou hmotu rozložte po celém plechu, urovnejte a polijte rajčatovou omáčkou. Navrch ještě přidejte nastrouhaný sýr podle vaší chuti.
Dejte do trouby, rozehřáté na 180 stupňů asi na jednu hodinu.
Před podáním na stůl ještě ozdobte nasekaným koprem a můžete začít vychutnávat.
Kromě rajčatové omáčky si ale můžete vyrobit ještě omáčku ze zakysané smetany nebo použít majonézu s bylinkami a česnekem.
Zdroj: souspark.ru