Co mají společné hřebík a jablko? Možná se budete divit!

Jablko patří k celosvětově nejoblíbenějším druhům ovoce. Koupit si je můžete kdykoli v roce a vidět je můžete ve spoustě zahradách. Vyrábí se z nich džusy, džemy, pyré pro děti, spousta dezertů a zákusků. Jablka jsou zkrátka skvělá a chutná a rozhodně bychom je měli začlenit do svého jídelníčku. Je součástí bájí, mýtů i pověstí, písniček a mnohých pohádek. Jeho popularitu možná ještě zvýší to, až se dozvíte, jak funguje společně s hřebíky.

Zdravotní účinky jablek

Spousta lidí věří, že jedno jablko denně jim může pomoci od různých nemocí a neduhů. Toto myšlení není zcela od věci, protože dnes už se ví, že jablka mají dobré účinky na zažívání, mají diuretický, povzbuzující účinky a dobře fungují také proti nadýmání. Taktéž má detoxikační vlastnosti a spoustu vlákniny. Jablko bychom před konzumací neměli loupat, protože nejvíce vlákniny se skrývá právě ve slupce.

Bohatá jablka

Jablka nabízí také detoxikační účinky a fungují ve střevech – napomáhají bakteriím nacházejícím se ve střevním traktu. Ty jsou pro trávení i zdraví člověka velmi důležité. Jablka si můžete dát, když si zapomenete kartáček na zuby, protože mají čistící účinky. Při jejich konzumaci dochází také k procvičení dásní, což je důležité pro jejich zdraví. Také potlačí žízeň a jsou velmi snadno stravitelná. Ideální je konzumovat jablka v syrovém stavu. Jablka obsahují pektin, který předchází hnilobě bílkovin v trávicím systému.

Jablka a hřebíky

Zvláštní metoda, která využívá jablko a hřebíky, by měla být účinná jako prevence nebo také léčba anémie (nedostatku železa v krvi). I když jablko, které má v sobě napíchané hřebíky nevypadá nijak vábně, nemusíte se bát. Hřebíky nebudete ani jíst, ani olizovat. Stačí, když je 40 minut před konzumací zapícháte do jablka. Po uplynutí této doby je vyjměte a jablko snězte. Do jednoho jablka napíchejte asi 5 hřebíků – čistých, nerezavých.