Podzimní období přímo volá po sezónních surovinách a voňavém koření. Jablka a skořice jsou nesmrtelná kombinace, kterou můžete zpracovat mnoha způsoby. V dnešním receptu je použijeme na výrobu domácích sušenek, po kterých se zapráší během chvilky. Proto doporučujeme, abyste si připravili hned dvojitou dávku. Jinak se na vás možná ani nedostane.
Co budete potřebovat?
Pouhých sedm ingrediencí vám stačí k tomu, abyste měli domácí sušenky. Obecně jde o velmi jednoduché recepty, a proto si sušenky nikdy nemusíte kupovat v obchodě. Domácí jsou mnohem zdravější, chutnější a levnější. Proto mnoho žen doporučuje dělat domácí sušenky a vždy si vychutnat trochu jinou chuť i strukturu. Na tento recept potřebujete:
- hladká mouka – 150 gramů,
- prášek do pečiva – ¼ lžičky,
- mletá skořice – 1 lžička,
- cukr – 70 gramů,
- jablko (nastrouhané) – 1 ks,
- vejce – 1 ks,
- máslo – 35 gramů.
Pracovní postup
Do hluboké mísy dejte mouku, prášek do pečiva, skořici a cukr. Jablko nastrouhejte a vymačkejte z něj přebytečnou tekutinu. Potom ho přidejte do mísy ke směsi. Poté přidejte ještě vejce a měkké máslo nakrájené na menší kousky. Všechno důkladně promíchejte stěrkou. Míchejte, dokud se všechny ingredience dokonale nespojí dohromady. Po chvíli začněte míchat rukama, abyste získali nejlepší a dokonale homogenní těsto. Již v této fázi bude vaše kuchyň krásně vonět.
Plech vyložte pečicím papírem. Z připraveného těsta udělejte devět nebo deset středně velkých kuliček. Všechny vykládejte na připravený plech a nechte mezi nimi dostatek místa, protože se sušenky rozpečou. Troubu si předehřejte na 180 stupňů a pečte po dobu 12-14 minut. Po upečení je nechte vychladnout a užijte si jejich křehkou, nadýchanou strukturu. Garantujeme, že vám bude kuchyň nádherně vonět a pochutnáte si. Přejeme dobrou chuť!