Reklama
4.2 C
Czech
Úterý, 3 prosince, 2024

Eskymácký dort s pudinkem a kondenzovaným mlékem

Reklama

Ochutnejte mistrovské díly pro všechny milovníky čokoládových dezertů. Připravte si ve své kuchyni eskymácký dort, který bude chutnat všem dětem i dospělým. Navíc vypadá krásně, takže se hodí i pro návštěvy nebo na oslavy. Po víkendovém obědě vám také skvěle poslouží jako sladká tečka nakonec. A jeho příprava je úžasně jednoduchá, takže ji zvládnete a pochutnáte si na výsledku.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na tento slavnostní dort potřebujete na první pohled hodně surovin, ale všechny velmi snadno zpracujete do vynikajícího dezertu. Na výrobu těsta potřebujete:

  • vejce – 3 ks,
  • cukr – 120 gramů,
  • voda – 70 ml,
  • mouka – 120 gramů,
  • kakaový prášek – 2 lžíce,
  • prášek do pečiva – 1 lžička.
Shutterstock

Na krém:

  • vejce – 2 ks,
  • kondenzované mléko – 200 gramů,
  • mouka – 2 lžíce,
  • máslo – 150 gramů,
  • mléko – 300 ml.

Příprava těsta

Vejce si rozdělte na bílky a žloutky. Do každé z nádob přidejte polovinu cukru. Bílky vyšlehejte do tuhé pěny a poté vyšlehejte také žloutky. Do žloutků přidejte trochu vody a promíchejte. Postupně promíchejte žloutky a bílky. Nakonec do mísy prosejte mouku, prášek do pečiva a kakao. Jemně promíchejte stěrkou, protože těsto musí zůstat nadýchané. Nalijte ho do formy o průměru 18 cm vyložené alobalem a pečte o teplotě 140 stupňů po dobu 40 minut.

Shutterstock

Výroba krému

Do hrnce rozklepněte vejce a přidejte kondenzované mléko. Míchejte, dokud nebudete mít hladkou směs. Přidejte mouku a zalijte horkým mlékem. Neustále míchejte a vařte směs na mírném ohni, dokud nezhoustne. Zakryjte ještě teplý krém potravinářskou fólií a nechte zcela vychladnout. Vyšlehejte měkké máslo a za stálého míchání ho přidejte do vychladlého krému.

Sestavení dortu

Dortové těsto rozkrojte podélně na dvě části. Smíchejte lžíci kondenzovaného mléka s vodou a potřete spodní část těsta. Potom krém naneste rovnoměrně na povrch dortu. Zakryjte ho druhou částí těsta a potřete zbytkem směsi z kondenzovaného mléka. Vložte dort do lednice přes noc. Další den můžete povrch ozdobit čokoládovou polevou nebo hoblinkami.

Reklama
Reklama

DOPORUČUJEME

DOPORUČUJEME

Lahodné rohlíčky podle receptu našich babiček

Vanilkové rohlíčky jsou velmi známé cukroví. Dnešní rohlíčky ovšem nejsou vanilkové. Toto křehké těsto si můžete užít po celý rok, aniž byste měli pocit,...

4 domácí masky pro dokonale zdravou a krásnou pleť

Pleťové masky jsou skvělou možností, jak si odpočinout po náročném dni, trochu o sebe pečovat a ještě podpořit zdraví své pokožky. Káva je skvělou...

Úžasné zeleninové závitky v rýžovém papíru

Jarní závitky jsou velmi populární po celém světě. Jakmile je ochutnáte, budete mít pocit, že jste se ocitli v Asii. Připravit si je můžete také...

Jednoduchý trik proti popraskané pokožce na nohou!

Rozpraskané paty nebo obecně pokožka na chodidlech není vůbec nic příjemného. Navíc po nějaké době tento problém není jen nevzhledný, ale také bolestivý. Budete...

Sladká pěna z manga je zdravý a velmi chutný dezert

Mango patří mezi nejsladší a nejoblíbenější exotické druhy ovoce. V Čechách ho snadno najdete v obchodě, ale doma musíte počkat, až vám správně dozraje. Jedině tak...

Klasický francouzský krém pro domácí sladké pečivo

Hutný a zároveň jemný krém podle francouzského receptu je jeden z nejlepších, které můžete používat u domácího pečiva. Jakmile budete mít v plánu si udělat sladké...

Klasické babiččiny buchty s vlašskými ořechy jsou nejlepší!

Tradiční buchty s lahodnou náplní je jeden z receptů, na které si všichni pamatujeme ze svého dětství. Naštěstí si je můžete podle velmi jednoduchého receptu připravit...

Domácí sušenky z jablek a skořice se stanou hitem letošního podzimu

Podzimní období přímo volá po sezónních surovinách a voňavém koření. Jablka a skořice jsou nesmrtelná kombinace, kterou můžete zpracovat mnoha způsoby. V dnešním receptu je...

Plněné taštičky naslano jsou ta nejlepší svačina nebo lehká večeře!

Hledáte jednoduchý recept na večeři, kterou připravíte za pár minut a naplníte si žaludek? Jestli milujete tousty, tak vám tento recept bude chutnat. Zaplatíte...

Brambory à la carbonara jako rychlý a chutný oběd

Těstoviny carbonara jsou známé po celém světě. Na jejich výrobu je zapotřebí jen pár věcí a mají jedinečnou chuť. Dobrou zprávou je, že si...
Reklama
Reklama

Nejčtenější

Doporučujeme

O nás

Hlavními tématy na serveru ProZprávy.cz jsou zahraniční zpravodajství, ekonomika, politika a světové dění, přičemž redakce klade důraz na aktuálnost a objektivitu poskytovaných informací.

emial: info@prozpravy.cz

Sociální sítě

© Copyright | všechna práva vyhrazena.