Reklama
0.8 C
Czech
Čtvrtek, 21 listopadu, 2024

Jak efektivně vyloupat vlašské ořechy, aby zůstaly vcelku?

Reklama

V zimě většina z nás používá mnohem více vlašských ořechů než v jiném období. Navíc na podzim je také nejlepší čas pro jejich sběr. Dostat ovšem vlašský ořech z jeho skořápky celý a bez poškození, rozhodně není žádná legrace. Proto vás dnes naučíme, jak to můžete udělat. Pro někoho to není vůbec důležité, ale mnoho lidí nechce oříšky rozbíjet, protože tím přichází o jejich části.

Reklama
shutterstock

Ořechy namočte

Vezměte dostatečně velkou nádobu a vložte do ní ořechy. Potom ji naplňte vodou tak, aby zakrývala oříšky. Počítejte s tím, že vyplavou na hladinu. Proto potřebujete nějaký předmět, který je udrží ponořené pod vodou. Tento krok je velmi důležitý. Ořechy byste obecně měli namáčet, protože to aktivuje jejich prospěšné složky a také se s nimi mnohem lépe pracuje. Ve vodě je nechte ponořené po dobu asi 60 minut. Poté můžete pokračovat dalším krokem.

Připravte si skleněnou láhev a kladivo

Nejlépe pro tyto účely funguje lahev od šampaňského, protože má silné sklo. Ale můžete použít i jinou lahev, která má úzké hrdlo. Na vršek otevřené a prázdné lahve položte jeden ořech. Potom vezměte do ruky kladivo a pusťte se do práce. Jednou rukou si přidržte ořech a kladivem ve druhé ruce jemně klepněte do skořápky. Skořápka se v ploché části rozbije. Poté ji můžete z ořechu velmi jednoduše oloupejte. Postupujte opatrně, ale nemělo by to být nijak těžké.

shutterstock

Ořechy zůstanou vždy celé

Vlašský ořech uvnitř bude sice mokrý, ale zaručeně ho získáte celý. Jestli je potřebujete na ozdobu cukroví nebo jiných dezertů, tato metoda se vám bude zaručeně hodit. Není na ní nic těžkého a funguje spolehlivě. Po oloupání skořápky jen nezapomeňte vytáhnout malý kousek, který se nachází uprostřed ořechu. Ten pochopitelně není jedlý. Zkuste tento jedinečný trik a sami uvidíte, jak je to jednoduché a spolehlivé. Nepotřebujete louskáček a všechny ořechy vám zůstanou celé.

Reklama
Reklama

DOPORUČUJEME

DOPORUČUJEME

Lahodné rohlíčky podle receptu našich babiček

Vanilkové rohlíčky jsou velmi známé cukroví. Dnešní rohlíčky ovšem nejsou vanilkové. Toto křehké těsto si můžete užít po celý rok, aniž byste měli pocit,...

4 domácí masky pro dokonale zdravou a krásnou pleť

Pleťové masky jsou skvělou možností, jak si odpočinout po náročném dni, trochu o sebe pečovat a ještě podpořit zdraví své pokožky. Káva je skvělou...

Úžasné zeleninové závitky v rýžovém papíru

Jarní závitky jsou velmi populární po celém světě. Jakmile je ochutnáte, budete mít pocit, že jste se ocitli v Asii. Připravit si je můžete také...

Jednoduchý trik proti popraskané pokožce na nohou!

Rozpraskané paty nebo obecně pokožka na chodidlech není vůbec nic příjemného. Navíc po nějaké době tento problém není jen nevzhledný, ale také bolestivý. Budete...

Sladká pěna z manga je zdravý a velmi chutný dezert

Mango patří mezi nejsladší a nejoblíbenější exotické druhy ovoce. V Čechách ho snadno najdete v obchodě, ale doma musíte počkat, až vám správně dozraje. Jedině tak...

Klasický francouzský krém pro domácí sladké pečivo

Hutný a zároveň jemný krém podle francouzského receptu je jeden z nejlepších, které můžete používat u domácího pečiva. Jakmile budete mít v plánu si udělat sladké...

Klasické babiččiny buchty s vlašskými ořechy jsou nejlepší!

Tradiční buchty s lahodnou náplní je jeden z receptů, na které si všichni pamatujeme ze svého dětství. Naštěstí si je můžete podle velmi jednoduchého receptu připravit...

Domácí sušenky z jablek a skořice se stanou hitem letošního podzimu

Podzimní období přímo volá po sezónních surovinách a voňavém koření. Jablka a skořice jsou nesmrtelná kombinace, kterou můžete zpracovat mnoha způsoby. V dnešním receptu je...

Plněné taštičky naslano jsou ta nejlepší svačina nebo lehká večeře!

Hledáte jednoduchý recept na večeři, kterou připravíte za pár minut a naplníte si žaludek? Jestli milujete tousty, tak vám tento recept bude chutnat. Zaplatíte...

Brambory à la carbonara jako rychlý a chutný oběd

Těstoviny carbonara jsou známé po celém světě. Na jejich výrobu je zapotřebí jen pár věcí a mají jedinečnou chuť. Dobrou zprávou je, že si...
Reklama
Reklama

Nejčtenější

Doporučujeme

O nás

Hlavními tématy na serveru ProZprávy.cz jsou zahraniční zpravodajství, ekonomika, politika a světové dění, přičemž redakce klade důraz na aktuálnost a objektivitu poskytovaných informací.

emial: info@prozpravy.cz

Sociální sítě

© Copyright | všechna práva vyhrazena.