Jednoduchá buchta s třešněmi a kefírem k odpolední kávě

Klasická buchta z formy patří mezi nejoblíbenější domácí dezerty. Můžete si samozřejmě připravit některý z klasických receptů, ale bohužel jsou často suché. Buchta podle dnešního receptu je nádherně měkká, vláčná a nadýchaná díky kefíru. Navíc ji doplníme o vynikající a zdravé třešně, které si jistě s radostí vychutnáte i v domácím dezertu. Podívejme se, jak na přípravu této dobroty.

Co budete potřebovat?

Na výrobu potřebujete jen pár ingrediencí. To je velká výhoda, protože bude výroba levná a velmi jednoduchá. Na výrobu tohoto úžasného dezertu potřebujete 2 vejce, 1 lžíci cukru, špetku soli, 1 lžíci kefíru, 2 lžíce mouky, 1 lžičku prášku do pečiva a 100 gramů třešní. Třešně můžete použít čerstvé i mražené. V případě mražených je nejlepší, když je necháte rozmrazit a potom z nich odstraníte veškerou přebytečnou vodu. Dělat to ale nemusíte. Můžete je použít i mražené.

Pracovní postup

Do hluboké mísy rozklepněte vejce. Přidejte cukr a sůl. Vše šlehejte po dobu 5 minut, aby se hmota dokonale spojila. Použít můžete i metličku, ale s mixérem budete mít mnohem méně práce a těsto bude nadýchanější. Nalijte do připravené směsi kefír a důkladně promíchejte. Následně prosejte do mísy mouku. Vždy přidejte jedno sklenici mouky a promíchejte metličkou. Do mouky přidejte také prášek do pečiva. Těsto bude poměrně husté. Nebojte se toho.

Poté do těsta přidejte třešně. Nemusíte je rozmrazovat. Vše důkladně promíchejte. V tuto chvíli máte těsto hotové a můžete ho nalít do formy. Nezapomeňte ji předem vymazat máslem nebo vystříkat tukem ve spreji. Buchtu pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 40-45 minut. Po upečení ji zkontrolujte špejlí. Hotovou a vychladlou buchtu můžete posypat moučkovým cukrem a podávat. Tento recept je skvělou možností, jak využít zbytek kefíru. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: deliciousrecipesone.com