Plněná vejce jsou jedním z nejchutnějších jídel, která si můžete snadno a rychle připravit. Jestli máte doma hodně vajíček a chcete je spotřebovat, udělejte si pokrm podle tohoto receptu. Potřebujete jen pár věcí a pochutnáte si na vejcích trochu jinak než obvykle. Stačí recept jednou vyzkoušet a zajisté ho budete brzy připravovat znova. Jestli máte domácí vejce, vyjde vás velmi levně!
Co budete potřebovat?
Domácí vejce jsou samozřejmě skvělá věc. A ještě více si pochutnáte, když si uděláte domácí majonézu. Ta je také velmi jednoduchá a levná. Čím víc domácí jídlo uděláte, tím více si na něm nakonec pochutnáte. Jinak na vajíčka nepotřebujete téměř nic, což je velká výhoda. Znamená to, že za vaření nezaplatíte příliš vysokou částku. Na recept potřebujete:
- vejce – 11 ks,
- olej,
- sůl,
- víno,
- hořčice – 1 lžička,
- citronová šťáva – pár kapek,
- játrový krém – cca 130 gramů.
Pracovní postup
Uvařte si všechny vejce natvrdo. Majonézu si můžete zakoupit v obchodě nebo si ji udělat doma. Připravíte si ji snadno ze čtyř syrových žloutků, dvou celých vajec a čtyř decilitrů slunečnicového oleje. Dochuťte majonézu solí, malou lžičkou hořčice, pár kapkami citronové šťávy a zakysanou smetanou. Tím budete mít připravenou majonézu, která je hlavní pochoutkou na tomto receptu. Až budete mít hotovou majonézu, můžete se pustit do kompletace celého jídla.
Vidličkou rozdrťte žloutky dvou vařených vajec a smíchejte je s játrovým krémem. Dochuťte tuto směs solí, pepřem a trochou majonézy. Potom vše důkladně promíchejte, dokud nezískáte krémovou konzistenci. Vezměte vejce rozkrojená na poloviny položte do krabičky nebo jiné nádoby s krémovou směsí. Jako ozdobu můžete použít nakrájenou pažitku, petrželku nebo nakrájené okurky. Zkuste tento jedinečný pokrm a jistě nebudete litovat. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: ketkes.com