Hutný a zároveň jemný krém podle francouzského receptu je jeden z nejlepších, které můžete používat u domácího pečiva. Jakmile budete mít v plánu si udělat sladké pečivo nebo jiné dezerty s krémem u sebe doma, spolehlivý recept na vynikající náplň se vám bude hodit. A všichni víme, že Francouzi jsou mistry kuchyně, včetně pečení a dezertů.
Co budete potřebovat?
Na tento vynikající krém vám postačí jen pár ingrediencí, ale musíte je správně smíchat dohromady. Proto je velmi důležité, abyste postupovali krok za krokem. V první řadě si ovšem připravte všechny suroviny, které potřebujete. Nezapomeňte je také správně odměřit, protože jejich množství hraje velkou roli ve výsledku. Na výrobu francouzského krému potřebujete:
- cukr krystal – ½ hrnku,
- vaječné žloutky – 4 ks,
- plnotučné mléko – 2 hrnky,
- kukuřičný škrob – ¼ hrnku,
- sůl – ¼ lžičky,
- vanilkový extrakt – 2 lžičky,
- nesolené máslo – 2 lžíce.
Pracovní postup
Ve středně velkém hrnci zahřejte mléko a počkejte, až začne bublat. Poté ho dejte na stranu z plotny. V čisté míse vyšlehejte žloutky s cukrem, dokud nezískáte světlou pěnu. Do této směsi přidejte postupně kukuřičný škrob a sůl. Směs vyšlehejte, dokud nebude dokonale hladká a homogenní. Pomalu přilijte horké mléko a neustále míchejte, aby se vejce správně promíchala s mlékem. Tuto směs nalijte zpátky do hrnce a vařte ji na středním ohni za stálého míchání.
Směs vařte a míchejte, dokud nezhoustne a nedosáhne mírného varu. Mělo by to trvat asi 2-3 minuty. Hrnec dejte na stranu a přidejte do směsi vanilkový extrakt a měkké máslo. Máslo se musí dokonale rozpustit. Hotový krém nalijte přes jemné síto do čisté mísy. Tím odstraníte hrudky, které se tam mohli vytvořit a získáte dokonale hladký krém. Nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu a přesuňte do lednice na 2 hodiny nebo delší dobu. Použít ho můžete do sladkého pečiva, koláčů nebo jiných dezertů.