Malý jahodový koláček s pudinkem je ideální na léto

Dezerty na léto musí být vždy lehké a plné čerstvého ovoce. To vám nabízí i dnešní recept na koláč s pudinkem, lehkým piškotovým základem a čerstvými jahodami. Vychutnejte si tento vynikající dezert a jistě ho budete připravovat neustále pro svou rodinu i přátele. A nakonec recept začnete také rozdávat, protože si všichni velmi pochutnají. Jak na to?

Reklamy

Co budete potřebovat?

V první řadě si musíte připravit vše na klasické piškotové těsto a také ingredience na lahodnou a jemnou náplň. Takto dobrý a jednoduchý recept jste jistě dlouho nezkoušeli a ihned si ho zamilujete. Na přípravu piškotového základu potřebujete jen základní suroviny a poslouží vám recept na jakýkoli piškot. My se dnes soustředíme hlavně na pudinkovou vrstvu. Na dezert potřebujete:

  • vanilkový pudinkový prášek – 2 balíčky,
  • cukr – 10 dkg,
  • uvařené mléko – 700 ml,
  • máslo – 10 dkg,
  • smetana na šlehání – podle potřeby,
  • moučkový cukr – podle chuti,
  • jahody – 1 kg.
Shutterstock

Pracovní postup

V první řadě si musíte upéct piškot, ideálně na plechu o velikosti 24 x 24 cm. Až budete mít piškot upečený, nechte ho vychladnout. Potom si uvařte vanilkový pudink. Dva balíčky pudinku rozmíchejte s cukrem v 700 ml mléka. Nakonec do pudinku přidejte také máslo, aby byl dokonale krémový. Poté nechte pudink vychladnout a mezitím si vyšlehejte smetanu s cukrem do pevné hmoty. Až budete mít všechny části dezertu hotové, můžete se pustit do jeho sestavování.

Reklamy
shutterstock.com

Nezapomeňte také na očištění jahody rozkrojené na poloviny. Nejdřív rozložte poloviny jahod na piškot a zalijte je pudinkovou směsí. Uhlaďte ji stěrkou. Poté naneste vyšlehanou smetanu s cukrem a znovu vše uhlaďte stěrkou. A nakonec všechno ozdobte dalšími jahodami. Vložte celý dezert do lednice alespoň na několik hodin a potom si můžete vychutnat tento lehký a velmi dobrý dezert. Je ideální na léto, protože je v něm čerstvé ovoce a navíc je neuvěřitelně lehký. Dobrou chuť!

Zdroj: ketkes.com