Bramborové a houskové knedlíky jsou naprostá česká klasika. Mnoho lidí si to neuvědomuje, ale naše babičky milovaly také krupicové knedlíky, které patří k tradici stejně jako další dva druhy této přílohy. Výroba knedlíků je neuvěřitelně jednoduchá a potřebujete na ně jen pár základních surovin. Zkuste tento recept a nebudete litovat!
Co budete potřebovat?
Smíchejte dohromady pět ingrediencí a pochutnejte si na krupicových knedlících. Tato tradiční pochoutka se skvěle hodí k mnoha pokrmům, ale můžete je také uvařit v polévce. Tam budou chutnat asi nejlépe. Jejich jemná struktura a skvělá chuť vás překvapí a zároveň i potěší. Na výrobu těchto jedinečných knedlíčků potřebujete:
- vejce – 2 ks,
- krupice – 6-7 lžic,
- čerstvá petržel – podle chuti,
- sůl – podle chuti,
- vegeta – podle chuti.

Pracovní postup
Dvě domácí vejce důkladně rozšlehejte vidličkou. Přidejte do nich krupici a dochuťte nasekanou čerstvou petrželkou, vegetou a solí. Vše důkladně promíchejte a nechte asi 30 minut odpočívat v lednici. Díky tomu krupice získá objem a po uplynutí této půlhodiny získáte nadýchané a velmi chutné těsto, ze kterého lze připravit velmi dobré knedlíky. Můžete je uvařit příliš v polévce, ale mnohem lepší bude, když si připravíte zvlášť horkou, osolenou vodu.

Až se voda začne pomalu vařit, můžete do ní postupně přidávat knedlíky. Nezapomeňte si do sklenice nalít studenou vodu, protože se těsto hodně lepí. Do vody si vždy namočte lžíci, aby se vám k ní těsto nepřilepilo a snadno sklouzlo do horké vody. Jakmile knedlíky klesnou ke dnu, jsou hotové. Vypněte sporák a nechte knedlíky ještě pět minut pod pokličkou ve vodě. Poté je opatrně přesuňte na talíř a dávejte si pozor, aby se vám neslepily dohromady. Při podávání polévky je položte do talíře a přelijte polévkou. Dobrou chuť!