Dezert musí nejen úžasně chutnat, ale také krásně vypadat. Jinak na něj nikdo nebude mít chuť a pravděpodobně vaše rodina ani nezjistí, jakou dobrotu jste jim připravili. Proto je velmi důležité, abyste dělali i recepty, které krásně vypadají. Právě takový vám dnes přinášíme. A věřte, že chutná stejně dobře jako vypadá. Zkuste ho a zaručeně ho připravíte znovu.
Co budete potřebovat?
Těsto proložené lahodným krémem a zalité čokoládovou polevou je to nejlepší, co si můžete vychutnat. Až budete mít pohromadě všechny suroviny, můžete se pustit do práce. Šlehačka v prášku není zrovna běžná surovina, ale snadno ji najdete v obchodě (např. od značky Dr. Oetker). Na výrobu tohoto vynikajícího dezertu potřebujete také:
- pšeničná mouka – 240 g,
- vejce – 4 ks,
- rostlinný olej – 90 ml,
- cukr krystal – 80 g,
- kakao – 50 g,
- vanilkový cukr – 5 g,
- prášek do pečiva – 10 g,
- šlehačka v prášku – 270 g,
- studené mléko – 270 ml,
- čokoláda – 70 g,
- mascarpone – 60 g.
- smetana – 200 g, (na polevu)
- čokoláda – 160 g. (na polevu)
Pracovní postup
V hluboké míse vyšlehejte vejce společně s cukrem. Míchejte asi 7 minut, dokud nezískáte pěnu. Přidejte olej, mléko a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Nakonec do směsi přidejte také prosáté kakao. Plech vyložte pečicím papírem a nalijte na něj těsto. Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte po dobu 20 minut. Mezitím si připravte krém a polevu. Nejdřív smíchejte šlehačku s nalámanou čokoládou. Zalijte vše mlékem a míchejte 8 minut.
Do poloviny šlehačky přidejte mascarpone a do druhé poloviny přidejte čokoládu. Upečené těsto vyndejte z trouby a nechte ho vychladnout. Odstraňte pečicí papír. Těsto trochu pokapejte mlékem a naneste na něj krém s mascarpone a poté krém s čokoládou. Nakonec si ve vodní lázni rozehřejte čokoládu se smetanou a čokoládovou polevou zalijte celý dezert. Vložte dezert do lednice, aby čokoláda ztuhla a v lednici ho také skladujte. Přejeme dobrou chuť!