Reklama
9.7 C
Czech
Úterý, 28 ledna, 2025

Nadýchaný dezert o třech vrstvách jako z cukrárny

Reklama

Dezert musí nejen úžasně chutnat, ale také krásně vypadat. Jinak na něj nikdo nebude mít chuť a pravděpodobně vaše rodina ani nezjistí, jakou dobrotu jste jim připravili. Proto je velmi důležité, abyste dělali i recepty, které krásně vypadají. Právě takový vám dnes přinášíme. A věřte, že chutná stejně dobře jako vypadá. Zkuste ho a zaručeně ho připravíte znovu.

Reklama

Co budete potřebovat?

Těsto proložené lahodným krémem a zalité čokoládovou polevou je to nejlepší, co si můžete vychutnat. Až budete mít pohromadě všechny suroviny, můžete se pustit do práce. Šlehačka v prášku není zrovna běžná surovina, ale snadno ji najdete v obchodě (např. od značky Dr. Oetker). Na výrobu tohoto vynikajícího dezertu potřebujete také:

  • pšeničná mouka – 240 g,
  • vejce – 4 ks,
  • rostlinný olej – 90 ml,
  • cukr krystal – 80 g,
  • kakao – 50 g,
  • vanilkový cukr – 5 g,
  • prášek do pečiva – 10 g,
  • šlehačka v prášku – 270 g,
  • studené mléko – 270 ml,
  • čokoláda – 70 g,
  • mascarpone – 60 g.
Shutterstock
  • smetana – 200 g, (na polevu)
  • čokoláda – 160 g. (na polevu)

Pracovní postup

V hluboké míse vyšlehejte vejce společně s cukrem. Míchejte asi 7 minut, dokud nezískáte pěnu. Přidejte olej, mléko a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Nakonec do směsi přidejte také prosáté kakao. Plech vyložte pečicím papírem a nalijte na něj těsto. Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte po dobu 20 minut. Mezitím si připravte krém a polevu. Nejdřív smíchejte šlehačku s nalámanou čokoládou. Zalijte vše mlékem a míchejte 8 minut.

Shutterstock

Do poloviny šlehačky přidejte mascarpone a do druhé poloviny přidejte čokoládu. Upečené těsto vyndejte z trouby a nechte ho vychladnout. Odstraňte pečicí papír. Těsto trochu pokapejte mlékem a naneste na něj krém s mascarpone a poté krém s čokoládou. Nakonec si ve vodní lázni rozehřejte čokoládu se smetanou a čokoládovou polevou zalijte celý dezert. Vložte dezert do lednice, aby čokoláda ztuhla a v lednici ho také skladujte. Přejeme dobrou chuť!

Reklama
Reklama

DOPORUČUJEME

DOPORUČUJEME

Lahodné rohlíčky podle receptu našich babiček

Vanilkové rohlíčky jsou velmi známé cukroví. Dnešní rohlíčky ovšem nejsou vanilkové. Toto křehké těsto si můžete užít po celý rok, aniž byste měli pocit,...

4 domácí masky pro dokonale zdravou a krásnou pleť

Pleťové masky jsou skvělou možností, jak si odpočinout po náročném dni, trochu o sebe pečovat a ještě podpořit zdraví své pokožky. Káva je skvělou...

Úžasné zeleninové závitky v rýžovém papíru

Jarní závitky jsou velmi populární po celém světě. Jakmile je ochutnáte, budete mít pocit, že jste se ocitli v Asii. Připravit si je můžete také...

Jednoduchý trik proti popraskané pokožce na nohou!

Rozpraskané paty nebo obecně pokožka na chodidlech není vůbec nic příjemného. Navíc po nějaké době tento problém není jen nevzhledný, ale také bolestivý. Budete...

Sladká pěna z manga je zdravý a velmi chutný dezert

Mango patří mezi nejsladší a nejoblíbenější exotické druhy ovoce. V Čechách ho snadno najdete v obchodě, ale doma musíte počkat, až vám správně dozraje. Jedině tak...

Klasický francouzský krém pro domácí sladké pečivo

Hutný a zároveň jemný krém podle francouzského receptu je jeden z nejlepších, které můžete používat u domácího pečiva. Jakmile budete mít v plánu si udělat sladké...

Klasické babiččiny buchty s vlašskými ořechy jsou nejlepší!

Tradiční buchty s lahodnou náplní je jeden z receptů, na které si všichni pamatujeme ze svého dětství. Naštěstí si je můžete podle velmi jednoduchého receptu připravit...

Domácí sušenky z jablek a skořice se stanou hitem letošního podzimu

Podzimní období přímo volá po sezónních surovinách a voňavém koření. Jablka a skořice jsou nesmrtelná kombinace, kterou můžete zpracovat mnoha způsoby. V dnešním receptu je...

Plněné taštičky naslano jsou ta nejlepší svačina nebo lehká večeře!

Hledáte jednoduchý recept na večeři, kterou připravíte za pár minut a naplníte si žaludek? Jestli milujete tousty, tak vám tento recept bude chutnat. Zaplatíte...

Brambory à la carbonara jako rychlý a chutný oběd

Těstoviny carbonara jsou známé po celém světě. Na jejich výrobu je zapotřebí jen pár věcí a mají jedinečnou chuť. Dobrou zprávou je, že si...
Reklama
Reklama

Nejčtenější

Doporučujeme

O nás

Hlavními tématy na serveru ProZprávy.cz jsou zahraniční zpravodajství, ekonomika, politika a světové dění, přičemž redakce klade důraz na aktuálnost a objektivitu poskytovaných informací.

emial: info@prozpravy.cz

Sociální sítě

© Copyright | všechna práva vyhrazena.