Pokud máte chuť na něco rychlého, jednoduchého a přitom lahodného, pak jsou tyto dvojbarevné smetanové pohárky přesně to pravé! U nás doma se staly oblíbeným dezertem, a jakmile je jednou vyzkoušíte, věřím, že si je zamilujete i vy. Jejich příprava je tak snadná, že si je můžete dopřát kdykoli vás přepadne chuť na sladké.
Ingredience
Na světlý krém:
- 1 plechovka kondenzovaného mléka
- 2 balení smetany ke šlehání
- 1 balení ovocného nápoje v prášku (příchuť dle vaší chuti)
Na čokoládovou polevu:
- 1 balení smetany ke šlehání
- 100 g mléčné čokolády

Postup
1. Příprava světlého krému
Do mísy nalijeme kondenzované mléko a dvě balení smetany ke šlehání. Přisypeme ovocný práškový nápoj a důkladně promícháme metličkou, dokud se všechny suroviny nespojí v hladký krém.
2. Příprava čokoládové polevy
Do jiné mísy nalijeme smetanu ke šlehání a nalámeme do ní mléčnou čokoládu. Mísu vložíme do mikrovlnné trouby na přibližně dvě minuty, poté směs promícháme, aby vznikla hladká čokoládová poleva.

3. Vrstvení do skleniček
Připravíme si čtyři skleničky a do každé nejprve rozdělíme světlý krém. Počkejte několik minut, aby krém lehce ztuhl, a poté na něj opatrně nalijte čokoládovou polevu.
4. Chlazení
Skleničky zakryjeme víčkem nebo potravinářskou fólií a vložíme na tři hodiny do lednice, aby dezert ztuhl a získal tu správnou konzistenci.
Tip na závěr
Pokud chcete pohárky ještě ozvláštnit, můžete je před podáváním ozdobit čerstvým ovocem, šlehačkou nebo nastrouhanou čokoládou. Skvěle se hodí například maliny, jahody nebo borůvky.
Tak co, vyzkoušíte tento jednoduchý a přitom luxusní dezert? Uvidíte, že se stane stálicí ve vaší kuchyni!