Netradiční bramboráky s přidáním nastrouhaného párku a petržele!

Existuje mnoho netradičních a trochu podivných receptů, které chutnají skvěle. Na jeden podobný se dnes podíváme. Spojuje v sobě dvě věci, které většina z nás miluje. Bramboráky a párky. Možná to zná trochu divně, ale zajisté si na tom pochutnáte a vaše děti budou nadšené. Navíc je výroba těchto placiček velmi jednoduchá a levná.

Co budete potřebovat?

Na výrobu tohoto pokrmu budete potřebovat jen pár věcí. Připravte si 4 brambory, kousek másla, 3 lžíce mouky, petržel, 3 párky, olej na smažení a zakysanou smetanu k podávání. Poslední položka není nutná, jestli zakysanou smetanu nemáte rádi. Stejně tak můžete zvolit tatarskou omáčku nebo jiný dip, který má vaše rodina velmi ráda.

Pracovní postup

V první řadě brambory oškrábejte a nakrájejte na kousky. Uvařte je v osolené vodě a vodu slijte. Přidejte k bramborám kousek másla, jako kdybyste chtěli dělat bramborovou kaši. Potom uvařené brambory s máslem rozmačkejte šťouchadlem na brambory.

https://sketis.lt/

Bramborovou směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Potom do ní přidejte 3 lžíce mouky a nasekanou petrželku. Všechny tři párky nastrouhejte nahrubo na klasickém struhadle. Přidejte je do mísy s bramborami, moukou a petrželkou.

https://sketis.lt/

Všechny ingredience důkladně promíchejte, aby se jejich chuť spojila.

https://sketis.lt/

Vznikne vám bramborové těsto, které musíte vytvarovat do malých karbanátků nebo placiček. Záleží jen na vás, pro jakou velikost a tvar se rozhodnete.

https://sketis.lt/

Nakonec placičky usmažte a nezapomeňte na dip

Na pánvi rozpalte malé množství rostlinného oleje a položte do ní připravené placičky. Bramborové karbanátky nebo placičky smažte z obou stran, dokud nebudou nádherně zlaté.

https://sketis.lt/

Potom si nezapomeňte připravit lahodný dip, který má rodina ráda. Zakysaná smetana k tomuto pokrmu chutná skvěle, ale můžete zvolit i jinou variantu. Jinou přílohu nepotřebujete.

https://sketis.lt/

Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: sketis.lt