Pečená mrkev není právě nejoblíbenější zeleninou mezi dětmi, ale tento skvělý recept má šanci změnit jejich postoj. Pokud se snažíte najít způsob, jak zavést více zeleniny do jídelníčku svých ratolestí, vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept na mrkev pečenou s česnekem a paprikou. Obsahuje jen několik základních ingrediencí a jeho příprava zabere pouhých pár minut, což ocení každý zaneprázdněný rodič.
Možná jste již zažili situaci, kdy vaše děti se velmi ostře vyjadřují o mrkvi, či jiných podobných zeleninách. Tento problém zná i kolegyně autorky článku, která se podělila o svůj recept. „Když jsem vyzkoušela tento recept doma, dítě a manžel se do mrkve pustili a ještě se dožadovali dalšího,“ povídá s nadšením. To je silný argument pro odzkoušení tohoto pokrmu!
Na přípravu vám stačí pouhých 600 gramů mrkve, 50 ml olivového oleje, čtyři stroužky česneku, půl lžičky mleté sladké papriky a lžička soli. Pro zvýšení chuti můžete na závěr přidat i petrželku. Příprava je velmi snadná, ideální i pro začínající kuchaře. Začněte očištěním mrkve, kterou nakrájíte na čtvrtiny. Poté smíchejte olivový olej, prolisované stroužky česneku, sůl a sladkou papriku.
Dále kousky mrkve důkladně obalte ve směsi a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Plech přikryjte alobalem a vložte do předehřáté trouby na 200 °C. „Pečte přibližně 45 minut, a přibližně 10 minut před koncem pečení odkryjte alobal, mrkev promíchejte a nechte dopéct,“ přidává autorka zásadní tip.
Takto připravená mrkev nejenom, že je zdravá, ale může být ideálním doplňkem k masu nebo jen samostatným pokrmem, který si vychutnáte kdykoliv. „Chutná to všem!“ dodává autorka a potvrzuje přesně to, co každá matka touží slyšet, když se jedná o jídlo a malé děti. Vyzkoušejte tento recept, a možná zjistíte, že mrkev už nikdy nebude stejná!