Dezerty s čerstvým ovocem, které zalijete čirým želé, jsou neuvěřitelně krásné. Najdete je v mnoha cukrárnách a můžete si je snadno koupit, ale také vyrobit doma. Velkou výhodou domácího dezertu je fakt, že použijete ovoce, které máte rádi. A navíc si můžete vytvořit vzor, který se vám bude líbit a ohromíte své hosty i rodinu. Kvůli svému vzhledu se dokonale hodí hlavně na oslavy.
Co budete potřebovat?
Na výrobu toho nepotřebujete mnoho a užijete si nádherný i chutný dezert. Všechny tři části připravíte velmi jednoduše, rychle a poté jen počkáte, než se dezert vychladí. Na talíři se poté objeví ovocná kostka, která vypadá jako od profesionálního cukráře. V první řadě si musíte připravit všechny ingredience. A jako první se podíváme na domácí piškot:
- vejce – 8 ks,
- mouka – 8 lžic,
- cukr – 8 lžic,
- prášek do pečiva – ½ šálku.

Krém:
- mléko – 7 dl,
- vanilkový pudinkový prášek – 2 šálky,
- máslo – 20 dkg,
- moučkový cukr – 15 dkg.
Na ozdobu:
- čerstvé ovoce,
- dortové želé – 2 balíčky.
Pracovní postup
Nejdřív si oddělte žloutky a bílky do oddělených misek. Žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Prosejte mouku smíchanou s práškem do pečiva do žloutkové směsi. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a jemně je vmíchejte do žloutkové směsi. Plech nebo pekáč vyložte pečicím papírem a nalijte do něj připravené těsto. Nejlepší je rozměr zapékací formy 25-35 centimetrů. Troubu předehřejte na 170 stupňů a pečte po dobu 15-20 minut.

Mezitím si uvařte pudinkový prášek podle návodu na obalu. V samostatné misce smíchejte máslo s moučkovým cukrem a nakonec do něj přidejte uvařený a vychladlý pudink. Po upečení nechte hotový piškot vychladnout na pokojovou teplotu. Potřete ho připraveným pudinkovým krémem. Na vršek rozložte opláchnuté a nakrájené ovoce podle vašeho výběru. Nakonec vše zalijte dortovým želé a vložte na pár hodin do lednice, aby želé ztuhlo. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: egyszerugyorsreceptek.com