Reklama
0.8 C
Czech
Čtvrtek, 21 listopadu, 2024

Pečené brambory s karamelizovanou cibulí a parmazánem: recept na dokonalou přílohu

Reklama



Pečené brambory s karamelizovanou cibulí a parmazánem jsou jednoduchou, ale neodolatelnou přílohou, která skvěle doplní jakýkoliv hlavní chod. Kombinace křupavých brambor, sladké cibule a rozpuštěného parmazánu vytváří harmonii chutí, kterou si zamiluje celá rodina. Tento recept se snadno připravuje a díky použití čerstvých surovin, jako je rozmarýn a olivový olej, přinese na váš stůl nádech středomořské kuchyně. Ideální pro rychlé obědy nebo večeře, kdy chcete něco chutného, ale zároveň jednoduchého!

Reklama

Doba přípravy:

  • Příprava: 10 minut
  • Pečení: 35 minut
  • Celkový čas: 45 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience:

  • 500 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
  • 2 červené cibule, nakrájené na kroužky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 50 g parmazánu, nastrouhaného
  • Čerstvý rozmarýn na ozdobu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • chilli vločky (volitelné)
Shutterstock

Postup:

  1. Předehřátí trouby:
    Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Příprava brambor:
    Na plech vyložený pečicím papírem rozprostřete nakrájené brambory a kroužky cibule.
  3. Dochucení:
    Okořeňte solí, pepřem a nasekaným česnekem. Rovnoměrně pokapejte olivovým olejem.
  4. Pečení:
    Pečte v troubě 30-35 minut, dokud nejsou brambory zlatavé a cibule karamelizovaná.
  5. Přidání parmazánu:
    Vyjměte plech z trouby, posypte parmazánem a vraťte zpět na dalších 5 minut, aby se sýr rozpustil a získal křupavou strukturu.
  6. Servírování:
    Vyjměte z trouby, ozdobte čerstvým rozmarýnem a podávejte teplé.

Přejeme dobrou chuť a věříme, že si tuto přílohu oblíbíte.

Reklama
Reklama

DOPORUČUJEME

DOPORUČUJEME

Lahodné rohlíčky podle receptu našich babiček

Vanilkové rohlíčky jsou velmi známé cukroví. Dnešní rohlíčky ovšem nejsou vanilkové. Toto křehké těsto si můžete užít po celý rok, aniž byste měli pocit,...

4 domácí masky pro dokonale zdravou a krásnou pleť

Pleťové masky jsou skvělou možností, jak si odpočinout po náročném dni, trochu o sebe pečovat a ještě podpořit zdraví své pokožky. Káva je skvělou...

Úžasné zeleninové závitky v rýžovém papíru

Jarní závitky jsou velmi populární po celém světě. Jakmile je ochutnáte, budete mít pocit, že jste se ocitli v Asii. Připravit si je můžete také...

Jednoduchý trik proti popraskané pokožce na nohou!

Rozpraskané paty nebo obecně pokožka na chodidlech není vůbec nic příjemného. Navíc po nějaké době tento problém není jen nevzhledný, ale také bolestivý. Budete...

Sladká pěna z manga je zdravý a velmi chutný dezert

Mango patří mezi nejsladší a nejoblíbenější exotické druhy ovoce. V Čechách ho snadno najdete v obchodě, ale doma musíte počkat, až vám správně dozraje. Jedině tak...

Klasický francouzský krém pro domácí sladké pečivo

Hutný a zároveň jemný krém podle francouzského receptu je jeden z nejlepších, které můžete používat u domácího pečiva. Jakmile budete mít v plánu si udělat sladké...

Klasické babiččiny buchty s vlašskými ořechy jsou nejlepší!

Tradiční buchty s lahodnou náplní je jeden z receptů, na které si všichni pamatujeme ze svého dětství. Naštěstí si je můžete podle velmi jednoduchého receptu připravit...

Domácí sušenky z jablek a skořice se stanou hitem letošního podzimu

Podzimní období přímo volá po sezónních surovinách a voňavém koření. Jablka a skořice jsou nesmrtelná kombinace, kterou můžete zpracovat mnoha způsoby. V dnešním receptu je...

Plněné taštičky naslano jsou ta nejlepší svačina nebo lehká večeře!

Hledáte jednoduchý recept na večeři, kterou připravíte za pár minut a naplníte si žaludek? Jestli milujete tousty, tak vám tento recept bude chutnat. Zaplatíte...

Brambory à la carbonara jako rychlý a chutný oběd

Těstoviny carbonara jsou známé po celém světě. Na jejich výrobu je zapotřebí jen pár věcí a mají jedinečnou chuť. Dobrou zprávou je, že si...
Reklama
Reklama

Nejčtenější

Doporučujeme

O nás

Hlavními tématy na serveru ProZprávy.cz jsou zahraniční zpravodajství, ekonomika, politika a světové dění, přičemž redakce klade důraz na aktuálnost a objektivitu poskytovaných informací.

emial: info@prozpravy.cz

Sociální sítě

© Copyright | všechna práva vyhrazena.