Francouzská bageta plněná vynikající náplní patří mezi nejlepší svačiny nebo snídaně, které můžete připravit pro svou rodinu. Navíc se skvěle hodí také na výlety, pokud není příliš horký den. Letní sezóna se blíží a vždy potřebujete zásobu dobrých receptů na svačiny, protože všichni rodiče budou mít doma děti po celý den. Proto potřebujete dobrou zásobu receptů.
Mnoho receptů potřebujete také v případě, že připravujete sobě nebo svým dětem svačiny do školy. S touto bagetou budete mít hotovou svačinu nejen pro sebe, ale také pro děti. Záleží pochopitelně na tom, jak velké pečivo si koupíte, ale s tímto množstvím náplně vám vystačí na francouzskou bagetu. A nezapomeňte si připravit ingredience, které vám chutnají nejvíce, protože jedině tak si užijete chuť náplně naplno.

Co budete potřebovat?
Velkou výhodou tohoto receptu je, že nepotřebujete příliš mnoho věcí a pochutnáte si. Navíc naplníte velkou bagetu, která bude stačit pro zasycení několika lidí. Velmi levně se najíte do syta a vydržíte až do dalšího hlavního jídla. Vyzkoušejte tento recept a zaručeně si ho přidáte na seznam svých oblíbenců. Na výrobu potřebujete:
- velká bageta – 1 ks,
- šunka – 100 gramů,
- salátová okurka – ½ ks,
- paprika (jakákoli barva) – ½ ks,
- tvrdý sýr (čedar, švýcarský sýr) – 100 gramů,
- smetanový sýr – 150 gramů.
Pracovní postup
V první řadě si připravte všechny ingredience, které potřebujete na náplň. Šunku nakrájejte na malé kousky. Okurku opláchněte a oškrábejte. Poté ji nakrájejte na tenké plátky. Papriku opláchněte, odstraňte semínka a nakrájejte na malé kostičky. Tvrdý sýr nastrouhejte nebo si již kupte nastrouhaný sýr. Smetanový sýr včas vyndejte z lednice, protože s tuhým a studeným sýrem se vám bude velmi těžko pracovat. Jakmile budete mít vše připravené, pusťte se do míchání.

Ve velké míse smíchejte šunku, okurku, papriku, strouhaný sýr a také smetanový sýr. Důkladně promíchejte, protože se všechny ingredience musí velmi dobře spojit se smetanovým sýrem. Nyní vezměte čerstvou bagetu a rozkrojte ji ostrým nožem podélně na polovinu. Připravenou směs rovnoměrně naneste do bagety a jemně si zatlačte do těsta. Díky tomu vám nebude vypadávat. Zabalte bagetu do potravinářské fólie a vložte na pár hodin do lednice. Poté ji nakrájejte na porce a podávejte. Přejeme dobrou chuť!