Recept na jahodový džem bez želatiny a s minimem cukru

Jahodový džem je oblíbený nejen u dětí, ale snad u každého, kdo miluje toto zdravé ovoce. Použít ho můžete na ranní chléb s máslem, stejně jako náplň do palačinek nebo do dortů a koláčů. Domácí džem z domácích jahod chutná vždy nejlépe, ale často se do něj přidává hodně cukru, želatina a další složky, které nejsou nutné. Podívejme se, jak si můžete vyrobit zdravý džem z jahod! Podívejte se na jednoduchý recept, který zvládne každý.

Co budete potřebovat?

Je to velmi jednoduché. Na vynikající jahodový džem, který si vychutná celá rodina a nebudete se muset obávat ho dát dětem kvůli vysokému obsahu cukru, budete potřebovat jen 3 ingredience. Na výrobu tohoto receptu potřebujete jen 1 kilogram jahod (ideálně domácích nebo zakoupených na trhu), 200 gramů cukru a citronovou šťávu podle chuti. Jahody nekupujte z tradičního obchodu s potravinami, protože pěstitelé používají pesticidy, které prodlouží jejich životnost, ale ovlivní jejich chuť a zdravotní přínosy.

https://www.myhomeinspiration.net/

Jak vyrobit jahodový džem?

Jestli budete chtít vyrobit více džemu najednou, použijte dvojnásobek všech surovin. Na poprvé vám ale jistě postačí jen 1 kilogram jahod. Jahody omyjte, osušte a odstraňte zelené vršky. Nakrájejte je na kousky a míchejte s cukrem a citronovou šťávou. Vložte ho hrnce a za občasného míchání nechte stát po dobu 20-30 minut.

Jakmile jahody pustí šťávu, položte hrnec na sporák a vařte za stálého míchání. Jakmile začne bublat, důkladně promíchejte a vařte při vysoké teplotě. Vařte, dokud džem nezhoustne. Sklenice a víčka sterilizujte, aby se džem nezkazil. Nalijte ho do sklenic, utáhněte víčka a nechte vychladnout. Skladujte ve spíži nebo ve sklepě. Ze dvou kilogramů získáte asi 3 sklenice po 350 gramech. Díky tomuto receptu získáte vynikající džem, ve kterém nebudou zahušťovadla ani želatina. Nepotřebujete žádnou chemii a vychutnáte si přirozenou chuť jahod.

Zdroj: myhomeinspiration.net