Reklama
4.6 C
Czech
Pondělí, 2 prosince, 2024

Recept na levný mramorový dort s vanilkovým pudinkem

Reklama

Každý z nás někdy potřebujete rychlé pohoštění pro návštěvu. Jestli začínáte s pečením a nejste žádný zkušený pekař, můžete stále hosty potěšit domácím dezertem. Vyzkoušejte recept na jednoduchou mramorovou buchtu s vanilkovým pudinkem a nebudete litovat. Krásně vypadá, rozplývá se na jazyku a zvládne ho každý.

Reklama
https://egyszerugyorsreceptek.com/

Co budete potřebovat?

Na těsto si připravte 1 vejce, 25 dkg cukru, 5 dkg rozpuštěného másla, 125 ml mléka nebo 125 ml zakysané smetany, 4 dkg neslazeného kakaového prášku, 25 dkg mouky, 1 balíček prášku do pečiva a špetku soli. Druhou částí dezertu je pudink. Na výrobu pudinku potřebujete 3 dl mléka, 1 lžičku vanilkového pudinku, 3 lžíce cukru, 2 lžíce másla a 3 dl smetany.

Na první pohled se může zdát dezert trochu složitější, ale zaručeně ho zvládne i naprostý začátečník. Potřebovat budete jen tyto suroviny, trochu času a pekáč o rozměrech 20×25 centimetrů.

Pracovní postup

Vejce smíchejte s cukrem a vyšlehejte do pěny. Přidejte do směsi rozpuštěný tuk a mléko. Důkladně vše promíchejte. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Nezapomeňte také na mléko nebo zakysanou smetanu. Polovinu těsta si nechte stranou, protože do něj budete přidávat kakaový prášek. Pekáč o rozměrech 20×25 cm vymažte máslem a vysypte moukou. Potom do něj vložte bílou část těsta. Do druhé části těla přidejte kakaový prášek.

Kakaovou část těsta naneste na první vrstvu. Trochu obě promíchejte, abyste získali jedinečný mramorový vzhled. Pečte v troubě předehřáté na střední teplotu po dobu 25-30 minut. Pudink uvařte klasicky a do horkého pudinku přidejte máslo. Jakmile těsto vychladne, rozřízněte ho napůl a potřete vychladlým pudinkem. Na vršek rozetřete šlehačku a zasypejte vše kakaovým práškem nebo strouhanou čokoládou. Můžete ale nechat dezert také bez zdobení. Přesto bude chutnat úžasně!

Zdroj: egyszerugyorsreceptek.com

Reklama
Reklama

DOPORUČUJEME

DOPORUČUJEME

Lahodné rohlíčky podle receptu našich babiček

Vanilkové rohlíčky jsou velmi známé cukroví. Dnešní rohlíčky ovšem nejsou vanilkové. Toto křehké těsto si můžete užít po celý rok, aniž byste měli pocit,...

4 domácí masky pro dokonale zdravou a krásnou pleť

Pleťové masky jsou skvělou možností, jak si odpočinout po náročném dni, trochu o sebe pečovat a ještě podpořit zdraví své pokožky. Káva je skvělou...

Úžasné zeleninové závitky v rýžovém papíru

Jarní závitky jsou velmi populární po celém světě. Jakmile je ochutnáte, budete mít pocit, že jste se ocitli v Asii. Připravit si je můžete také...

Jednoduchý trik proti popraskané pokožce na nohou!

Rozpraskané paty nebo obecně pokožka na chodidlech není vůbec nic příjemného. Navíc po nějaké době tento problém není jen nevzhledný, ale také bolestivý. Budete...

Sladká pěna z manga je zdravý a velmi chutný dezert

Mango patří mezi nejsladší a nejoblíbenější exotické druhy ovoce. V Čechách ho snadno najdete v obchodě, ale doma musíte počkat, až vám správně dozraje. Jedině tak...

Klasický francouzský krém pro domácí sladké pečivo

Hutný a zároveň jemný krém podle francouzského receptu je jeden z nejlepších, které můžete používat u domácího pečiva. Jakmile budete mít v plánu si udělat sladké...

Klasické babiččiny buchty s vlašskými ořechy jsou nejlepší!

Tradiční buchty s lahodnou náplní je jeden z receptů, na které si všichni pamatujeme ze svého dětství. Naštěstí si je můžete podle velmi jednoduchého receptu připravit...

Domácí sušenky z jablek a skořice se stanou hitem letošního podzimu

Podzimní období přímo volá po sezónních surovinách a voňavém koření. Jablka a skořice jsou nesmrtelná kombinace, kterou můžete zpracovat mnoha způsoby. V dnešním receptu je...

Plněné taštičky naslano jsou ta nejlepší svačina nebo lehká večeře!

Hledáte jednoduchý recept na večeři, kterou připravíte za pár minut a naplníte si žaludek? Jestli milujete tousty, tak vám tento recept bude chutnat. Zaplatíte...

Brambory à la carbonara jako rychlý a chutný oběd

Těstoviny carbonara jsou známé po celém světě. Na jejich výrobu je zapotřebí jen pár věcí a mají jedinečnou chuť. Dobrou zprávou je, že si...
Reklama
Reklama

Nejčtenější

Doporučujeme

O nás

Hlavními tématy na serveru ProZprávy.cz jsou zahraniční zpravodajství, ekonomika, politika a světové dění, přičemž redakce klade důraz na aktuálnost a objektivitu poskytovaných informací.

emial: info@prozpravy.cz

Sociální sítě

© Copyright | všechna práva vyhrazena.