Recept na nadýchané koblihy k čaji, které si zamilujete

Koblihy s čajem nebo kávou milujeme k snídani snad všichni. Děti budou z domácích koblih nadšené a vy budete přesně vědět, co jíte. To je jen jedna z výhod domácích koblih. Hlavní je, že se správným receptem bude jejich struktura nadýchaná, jemná a dokonale měkká. Naučte se jedinečný recept s kefírem, které vám zajistí velmi jemné a delikátní těsto. Uvidíte, že koblihy s polevou budou chutnat každému, kdo je ochutná.

Reklamy

Co budete potřebovat?

Na výrobu koblih potřebujete jen pár základních věcí. To je další velkou výhodou, protože si je můžete připravit prakticky kdykoli a nebudete muset kupovat nic speciálního ani drahého. Na výrobu domácích koblih potřebujete 400 gramů mouky, 300 ml kefíru, 1 lžíci cukru, 1/3 lžičky soli, 1/3 lžičky jedlé sody a olej na smažení. Na výrobu polevy si připravte 3-4 lžíce moučkovému cukru, 2-3 lžíce zakysané smetany, 3-5 miligramů vanilkového cukru.

Pracovní postup

V první řadě zasypte moukou pracovní plochu. Potom předepsaných 400 gramů mouky prosejte a smíchejte v hluboké míse s cukrem. Do kopečku z mouky udělejte uprostřed důlek. Nalijte do něj kefír o pokojové teplotě, sůl a jedlou sodu. Zadělejte těsto rukama. Těsto musíte být svěží a pružné. Hmotu nezanášejte moukou, jinak nebude výsledek nadýchaný. Těsto přesuňte do nádoby, zakryjte utěrkou a nechte stát na teplém místě po dobu 40-50 minut.

Reklamy

Potom můžete těsto přesunout na poprášenou pracovní plodu a vyválet. Těsto vyválejte na tloušťku 1 ½ centimetru. Formou na cukroví nebo skleničkou vykrajujte kolečka. Zakryjte je utěrkou a nechte dalších 15 minut odpočívat. Na pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje a koblihy smažte z obou stran dozlatova. Hotové koblihy nechte okapat na papírovém ubrousku a potom dejte na talíř. Smíchejte suroviny na polevu a namočte do nich koblihy nebo ji dejte stranou do misky. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: ohlyad-dnya.net.ua