Recept na nadýchané koblihy k čaji, které si zamilujete

Koblihy s čajem nebo kávou milujeme k snídani snad všichni. Děti budou z domácích koblih nadšené a vy budete přesně vědět, co jíte. To je jen jedna z výhod domácích koblih. Hlavní je, že se správným receptem bude jejich struktura nadýchaná, jemná a dokonale měkká. Naučte se jedinečný recept s kefírem, které vám zajistí velmi jemné a delikátní těsto. Uvidíte, že koblihy s polevou budou chutnat každému, kdo je ochutná.

Co budete potřebovat?

Na výrobu koblih potřebujete jen pár základních věcí. To je další velkou výhodou, protože si je můžete připravit prakticky kdykoli a nebudete muset kupovat nic speciálního ani drahého. Na výrobu domácích koblih potřebujete 400 gramů mouky, 300 ml kefíru, 1 lžíci cukru, 1/3 lžičky soli, 1/3 lžičky jedlé sody a olej na smažení. Na výrobu polevy si připravte 3-4 lžíce moučkovému cukru, 2-3 lžíce zakysané smetany, 3-5 miligramů vanilkového cukru.

Pracovní postup

V první řadě zasypte moukou pracovní plochu. Potom předepsaných 400 gramů mouky prosejte a smíchejte v hluboké míse s cukrem. Do kopečku z mouky udělejte uprostřed důlek. Nalijte do něj kefír o pokojové teplotě, sůl a jedlou sodu. Zadělejte těsto rukama. Těsto musíte být svěží a pružné. Hmotu nezanášejte moukou, jinak nebude výsledek nadýchaný. Těsto přesuňte do nádoby, zakryjte utěrkou a nechte stát na teplém místě po dobu 40-50 minut.

Potom můžete těsto přesunout na poprášenou pracovní plodu a vyválet. Těsto vyválejte na tloušťku 1 ½ centimetru. Formou na cukroví nebo skleničkou vykrajujte kolečka. Zakryjte je utěrkou a nechte dalších 15 minut odpočívat. Na pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje a koblihy smažte z obou stran dozlatova. Hotové koblihy nechte okapat na papírovém ubrousku a potom dejte na talíř. Smíchejte suroviny na polevu a namočte do nich koblihy nebo ji dejte stranou do misky. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: ohlyad-dnya.net.ua