Stačí otevřít sklenici a už nepotřebujete jinou přílohu!

Nakládanou cibuli má rád každý. A opravdu stojí za to udělat si pár sklenic této křupavé přílohy.

Minulý rok jsem udělala na zkoušku 3 sklenice. Teď dělám zásobu na celý rok, je to vynikající.

Co budete potřebovat?

  • 500 g červené cibule
  • 250 ml vinného octa
  • 140 g cukru
kuchniaagaty.pl

Pracovní postup:

Nejprve zeleninu očistěte. Pokud nemáte doma červenou cibuli můžete použít i bílou, nebude to mít žádný vliv na chuť. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a dáme do sklenice.

lifehacker.ru

Ocet dejte do samostatného hrnce, přidejte cukr a dejte vařit dokud se cukr nerozpustí. Můžete přidat hřebíček, zrnka pepře nebo bobkový list. Marináda bude chutnat skvěle i bez tohoto koření.

Zalijte cibuli

Cibuli vložte do uzavřené sklenice a zalijte ji po okraj vroucím nálevem. Nezavírejte víčkem a nechte sklenici otevřenou. Nádobu ochlaďte na pokojovou teplotu a uložte do lednice. Hotovo!

gastronom.ru

Takto připravená cibule je vynikající a já ji používám jako univerzální přílohu. Pokud například chystáte o víkendu rodinnou grilovačku, tato pochoutka u vás nemůže chybět.