Nakládanou cibuli má rád každý. A opravdu stojí za to udělat si pár sklenic této křupavé přílohy.
Minulý rok jsem udělala na zkoušku 3 sklenice. Teď dělám zásobu na celý rok, je to vynikající.
Co budete potřebovat?
- 500 g červené cibule
- 250 ml vinného octa
- 140 g cukru
![](https://prosvet.cz/wp-content/uploads/2023/04/123-5-660x635.jpg)
Pracovní postup:
Nejprve zeleninu očistěte. Pokud nemáte doma červenou cibuli můžete použít i bílou, nebude to mít žádný vliv na chuť. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a dáme do sklenice.
![](https://prosvet.cz/wp-content/uploads/2023/04/9_1598283810-e1598283921528-660x386.jpg)
Ocet dejte do samostatného hrnce, přidejte cukr a dejte vařit dokud se cukr nerozpustí. Můžete přidat hřebíček, zrnka pepře nebo bobkový list. Marináda bude chutnat skvěle i bez tohoto koření.
Zalijte cibuli
Cibuli vložte do uzavřené sklenice a zalijte ji po okraj vroucím nálevem. Nezavírejte víčkem a nechte sklenici otevřenou. Nádobu ochlaďte na pokojovou teplotu a uložte do lednice. Hotovo!
![](https://prosvet.cz/wp-content/uploads/2023/04/sd-660x331.webp)
Takto připravená cibule je vynikající a já ji používám jako univerzální přílohu. Pokud například chystáte o víkendu rodinnou grilovačku, tato pochoutka u vás nemůže chybět.