Nakládanou cibuli má rád každý. A opravdu stojí za to udělat si pár sklenic této křupavé přílohy.
Minulý rok jsem udělala na zkoušku 3 sklenice. Teď dělám zásobu na celý rok, je to vynikající.
Co budete potřebovat?
- 500 g červené cibule
- 250 ml vinného octa
- 140 g cukru
Pracovní postup:
Nejprve zeleninu očistěte. Pokud nemáte doma červenou cibuli můžete použít i bílou, nebude to mít žádný vliv na chuť. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a dáme do sklenice.
Ocet dejte do samostatného hrnce, přidejte cukr a dejte vařit dokud se cukr nerozpustí. Můžete přidat hřebíček, zrnka pepře nebo bobkový list. Marináda bude chutnat skvěle i bez tohoto koření.
Zalijte cibuli
Cibuli vložte do uzavřené sklenice a zalijte ji po okraj vroucím nálevem. Nezavírejte víčkem a nechte sklenici otevřenou. Nádobu ochlaďte na pokojovou teplotu a uložte do lednice. Hotovo!
Takto připravená cibule je vynikající a já ji používám jako univerzální přílohu. Pokud například chystáte o víkendu rodinnou grilovačku, tato pochoutka u vás nemůže chybět.