Saláty patří mezi nejjednodušší pokrmy, které si můžete připravit. Zároveň patří také mezi nejrychlejší, a proto je volí nejen studenti, ale také všichni, kdo potřebují rychlé jídlo. Když do salátu přidáte kuřecí maso, bude mnohem sytější. Jestli chcete mít velmi zdravý salát, připravte si také domácí majonézu. Nejen, že si více pochutnáte, ale také budete zdravější.
Co budete potřebovat?
Příprava salátů vyžaduje jen trochu času a pár ingrediencí. Myslete jen na to, že všechny suroviny by měly být nakrájené stejným způsobem. Jestli máte něco na tenké nudličky, nakrájejte takto i zbytek zeleniny. Kuřecí maso pochopitelně nemůžete nakrájet jako zeleninu, ale snažte se o stejný tvar. Zároveň si dávejte pozor na množství jednotlivých surovin, protože jinak jedna z nich přebije chuť těch ostatních.
Na výrobu tohoto salátu potřebujete:
- kuřecí prsa – 2 ks,
- naložená zelenina,
- korejská mrkev – 200 gramů,
- sýr – 200 gramů,
- kukuřice – 180 gramů,
- česnek – 2 stroužky,
- čerstvá petržel – 2 svazky,
- majonéza – podle chuti.
Pracovní postup
Zpracujte kuřecí prsa. Opláchněte je pod tekoucí vodou, očistěte a uvařte v osolené vodě. Mezitím si nakrájejte pár nakládaných okurek na malé kostičky. Kuřecí maso také nakrájejte na kostky a přidejte ho k okurkám do velké mísy. Sýr si nastrouhejte na jemném struhadla a přidejte do salátové mísy. Do salátu přidejte také mrkev v korejském stylu a prolisovaný česnek. Petrželku nakrájejte nadrobno a přidejte do mísy společně s kukuřicí. Vše dochuťte solí, pepřem a majonézou.
Ptáte se, co je to korejská mrkev? Jednoduše mrkev nastrouhejte na nudličky, osolte a zalijte 2 lžícemi octa. Zakryjte a nechte louhovat 10-15 minut. V hrnci rozehřejte olej, přidejte sladkou papriku a nechte chvíli vychladnout. Touto tekutinou zalijte mrkev, přidejte 10 dkg drceného česneku, 3 lžíce sójové omáčky a všechno promíchejte. Mrkev nechte odležet po jeden celý den. Tuto mrkev si musíte připravit předem, ale v salátu bude chutnat skvěle. Nakonec vše promíchejte. Dobrou chuť!