Reklama
0.8 C
Czech
Čtvrtek, 21 listopadu, 2024

Úžasná domácí šunka na sendviče z vaší kuchyně!

Reklama

Všichni milovníci šunky a domácích produktů by se teď měli soustředit. Dnes vám totiž přinášíme recept na domácí šunku, která se skvěle hodí na chléb, do sendvičů nebo jen tak na chuť. Nemusíte ji vždy kupovat jen z obchodu a myslet na to, že vůbec nevíte, co je uvnitř. Místo toho si ji připravte doma. Ušetříte a ještě budete mít jistotu, co dáváte do svého těla.

Reklama

Co budete potřebovat?

Ingrediencí na domácí šunku je velmi málo. Nejdražší je pochopitelně maso, ale ostatní suroviny stojí jen pár korun. Navíc vám tento kus šunky vydrží poměrně dlouho. Nemusíte se proto obávat, že polovinu vyhodíte a s ní také své peníze. Postup je poměrně jednoduchý, takže ho jistě zvládnete a nakonec si pochutnáte na domácí šunce, kterou nebude mít v lednici nikdo jiný než vy. Na recept potřebujete:

  • vepřová šunka na kousky – 1 kg,
  • hrubá sůl – 1 lžíce,
  • mletá sladká paprika – 1 lžička,
  • klasická marináda – 2 lžíce,
  • česnek – 1 hlava
Shutterstock

Pracovní postup

Šunku opláchněte a osušte látkovou utěrkou. Poté maso pevně svažte provázkem. Celý povrch šunku potřete hrubou solí, posypte mletou sladkou paprikou a zalijte marinádou. Šunku vložte do zapékací mísy, do které se pohodlně vejde. Možná vám v tomto bodě odpadne nějaké koření z masa. Vložte ho také do zapékací misky, abyste nepřišli o žádnou chuť. Česnek rozkrojte napůl bez loupání a vložte do zapékací mísy k masu.

Shutterstock

Mísu zakryjte alobalem a vložte ji na 24 hodin do lednice. Po uplynutí této doby vložte maso (stále zakryté alobalem) do trouby předehřáté na 180 stupňů s programem na horní a spodní ohřev. Šunku pečte v troubě asi jednu a půl hodiny. Až vyndáte maso z trouby, nesundávejte alobal a nechte ho takto vychladnout. Poté hotovou šunku vložte do lednice. Nejen, že tam krásně ztuhne, ale také byste ji tam měli skladovat. Díky tomu vám vydrží poměrně dlouho. Přejeme dobrou chuť!

Reklama
Reklama

DOPORUČUJEME

DOPORUČUJEME

Lahodné rohlíčky podle receptu našich babiček

Vanilkové rohlíčky jsou velmi známé cukroví. Dnešní rohlíčky ovšem nejsou vanilkové. Toto křehké těsto si můžete užít po celý rok, aniž byste měli pocit,...

4 domácí masky pro dokonale zdravou a krásnou pleť

Pleťové masky jsou skvělou možností, jak si odpočinout po náročném dni, trochu o sebe pečovat a ještě podpořit zdraví své pokožky. Káva je skvělou...

Úžasné zeleninové závitky v rýžovém papíru

Jarní závitky jsou velmi populární po celém světě. Jakmile je ochutnáte, budete mít pocit, že jste se ocitli v Asii. Připravit si je můžete také...

Jednoduchý trik proti popraskané pokožce na nohou!

Rozpraskané paty nebo obecně pokožka na chodidlech není vůbec nic příjemného. Navíc po nějaké době tento problém není jen nevzhledný, ale také bolestivý. Budete...

Sladká pěna z manga je zdravý a velmi chutný dezert

Mango patří mezi nejsladší a nejoblíbenější exotické druhy ovoce. V Čechách ho snadno najdete v obchodě, ale doma musíte počkat, až vám správně dozraje. Jedině tak...

Klasický francouzský krém pro domácí sladké pečivo

Hutný a zároveň jemný krém podle francouzského receptu je jeden z nejlepších, které můžete používat u domácího pečiva. Jakmile budete mít v plánu si udělat sladké...

Klasické babiččiny buchty s vlašskými ořechy jsou nejlepší!

Tradiční buchty s lahodnou náplní je jeden z receptů, na které si všichni pamatujeme ze svého dětství. Naštěstí si je můžete podle velmi jednoduchého receptu připravit...

Domácí sušenky z jablek a skořice se stanou hitem letošního podzimu

Podzimní období přímo volá po sezónních surovinách a voňavém koření. Jablka a skořice jsou nesmrtelná kombinace, kterou můžete zpracovat mnoha způsoby. V dnešním receptu je...

Plněné taštičky naslano jsou ta nejlepší svačina nebo lehká večeře!

Hledáte jednoduchý recept na večeři, kterou připravíte za pár minut a naplníte si žaludek? Jestli milujete tousty, tak vám tento recept bude chutnat. Zaplatíte...

Brambory à la carbonara jako rychlý a chutný oběd

Těstoviny carbonara jsou známé po celém světě. Na jejich výrobu je zapotřebí jen pár věcí a mají jedinečnou chuť. Dobrou zprávou je, že si...
Reklama
Reklama

Nejčtenější

Doporučujeme

O nás

Hlavními tématy na serveru ProZprávy.cz jsou zahraniční zpravodajství, ekonomika, politika a světové dění, přičemž redakce klade důraz na aktuálnost a objektivitu poskytovaných informací.

emial: info@prozpravy.cz

Sociální sítě

© Copyright | všechna práva vyhrazena.