Reklama
-1.2 C
Czech
Neděle, 9 února, 2025

Užijte si obrovskou úrodu rajčat pomocí jedinečného hnojiva

Reklama

Pěstování vlastní zeleniny na zahradě, balkonu nebo terasy je úžasné. Můžete si užít odpočinku při pěstování a zároveň si vychutnat jedinečnou chuť domácí zeleniny. Klíčovým prvkem při pěstování je správné hnojení. Použít můžete samozřejmě chemické hnojivo, ale přírodní prostředky jsou mnohem lepší. Naše babičky měly skvělé řešení, které bude fungovat i na vaší zahradě.

Reklama

Správný substrát je klíčem k úspěchu

Velká a šťavnatá rajčata jsou snem každého pěstitele. V první řadě jim musíte věnovat velmi dobrý substrát, aby měly správné podmínky pro rozvoj. Koupit si můžete speciální půdu pro rajčata, kterou najdete v každém zahradnictví. Odborníci také radí zakrýt půdu s hnojem na podzim. Další možností je vlastní kompost. Musíte si ale dávat pozor na přidávání jakýchkoli částí brambor a rostlin napadených chorobami. Tyto části rostlin kompost naprosto zničí a nebudete ho moci použít.

https://porady.interia.pl/

Tajemství bohaté úrody podle našich babiček

Před desítkami let si naše babičky nemohly koupit chemická hnojiva. Musely používat suroviny, které měly doma k dispozici. Takto vzniklo hnojivo na bázi jasanu, cibulových slupek a divokých kopřiv. Do hrnce o objemu 10 litrů nalijte vodu a přidejte ½ kg popela z ohniště. Přidejte hrst cibulových slupek a pár trsů kopřivy (bez kořenů). Směs vařte na středním ohni 15-20 minut. Stáhněte z hořáku a nechte přes noc louhovat. Druhý den směs přeceďte a můžete použít k zalévání rajčat.

Domácí hnojivo pro rajčata

Existují i další možnosti, které můžete využít pro velmi bohatý růst a úrodu rajčat. Připravit si můžete chlebový hnůj nebo kopřivové hnojivo. Na chlebový hnůj potřebujete jen polovinu starého chleba, 5 ml roztoku jódu a 5 litrů teplé vody. Nechte 7-8 hodin namáčet, přidejte jód a vše promíchejte. Přefiltrujte a přelijte do nádoby s rozstřikovačem. Pro hnojivo z kopřiv je stačí jen nasekat, vhodit do otvoru pro pěstování rajčat, zasypte tenkou vrstvou zeminy a začněte sázet.

Zdroj: porady.interia.pl

Reklama
Reklama

DOPORUČUJEME

DOPORUČUJEME

Lahodné rohlíčky podle receptu našich babiček

Vanilkové rohlíčky jsou velmi známé cukroví. Dnešní rohlíčky ovšem nejsou vanilkové. Toto křehké těsto si můžete užít po celý rok, aniž byste měli pocit,...

4 domácí masky pro dokonale zdravou a krásnou pleť

Pleťové masky jsou skvělou možností, jak si odpočinout po náročném dni, trochu o sebe pečovat a ještě podpořit zdraví své pokožky. Káva je skvělou...

Úžasné zeleninové závitky v rýžovém papíru

Jarní závitky jsou velmi populární po celém světě. Jakmile je ochutnáte, budete mít pocit, že jste se ocitli v Asii. Připravit si je můžete také...

Jednoduchý trik proti popraskané pokožce na nohou!

Rozpraskané paty nebo obecně pokožka na chodidlech není vůbec nic příjemného. Navíc po nějaké době tento problém není jen nevzhledný, ale také bolestivý. Budete...

Sladká pěna z manga je zdravý a velmi chutný dezert

Mango patří mezi nejsladší a nejoblíbenější exotické druhy ovoce. V Čechách ho snadno najdete v obchodě, ale doma musíte počkat, až vám správně dozraje. Jedině tak...

Klasický francouzský krém pro domácí sladké pečivo

Hutný a zároveň jemný krém podle francouzského receptu je jeden z nejlepších, které můžete používat u domácího pečiva. Jakmile budete mít v plánu si udělat sladké...

Klasické babiččiny buchty s vlašskými ořechy jsou nejlepší!

Tradiční buchty s lahodnou náplní je jeden z receptů, na které si všichni pamatujeme ze svého dětství. Naštěstí si je můžete podle velmi jednoduchého receptu připravit...

Domácí sušenky z jablek a skořice se stanou hitem letošního podzimu

Podzimní období přímo volá po sezónních surovinách a voňavém koření. Jablka a skořice jsou nesmrtelná kombinace, kterou můžete zpracovat mnoha způsoby. V dnešním receptu je...

Plněné taštičky naslano jsou ta nejlepší svačina nebo lehká večeře!

Hledáte jednoduchý recept na večeři, kterou připravíte za pár minut a naplníte si žaludek? Jestli milujete tousty, tak vám tento recept bude chutnat. Zaplatíte...

Brambory à la carbonara jako rychlý a chutný oběd

Těstoviny carbonara jsou známé po celém světě. Na jejich výrobu je zapotřebí jen pár věcí a mají jedinečnou chuť. Dobrou zprávou je, že si...
Reklama
Reklama

Nejčtenější

Doporučujeme

O nás

Hlavními tématy na serveru ProZprávy.cz jsou zahraniční zpravodajství, ekonomika, politika a světové dění, přičemž redakce klade důraz na aktuálnost a objektivitu poskytovaných informací.

emial: info@prozpravy.cz

Sociální sítě

© Copyright | všechna práva vyhrazena.