Reklama
-0.4 C
Czech
Čtvrtek, 26 prosince, 2024

Zavařené kuřecí maso ve vlastní šťávě: skvělá pochoutka na ryby i na dovolenou do Chorvatska

Reklama

Mít v záloze konzervy se hodí, ale rozhodně ne ty kupované, které jsou plné konzervantů, přidaných látek a především soli. Konzervované maso má celou řadu výhod, má dlouhou trvanlivost, k tomu jej stačí ohřát. Někdy ani to ne, maso ve vlastní šťávě chutná skvěle i studené jen s chlebem. To z něj činí úžasnou, a hlavně praktickou delikatesu do nepohody, na cesty nebo trampskou dovolenou. Ale jak si připravit vlastní konzervy, bez chemie a konzervantů? Budete překvapeni, je to tak snadné!

Reklama

Kuřecí ve vlastní šťávě

Ušetřit čas i peníze a připravit si zásoby na časy, kdy není čas připravovat čerstvé pokrmy nebo na cesty, na kterých není k dispozici sporák nebo ohřívač? Bezpochyby je skvělou volbou kuřecí maso ve vlastní šťávě. Kuřecí maso nadto bývá často položkou na seznamu akčních potravin různých supermarketů, o to je tato volba zajímavější. Jak připravit delikátní masové konzervy, po kterých se celá rodina utluče? Tady je recept!

Ingredience

Co budete na přípravu domácího kuřecího masa ve vlastní šťávě potřebovat? Připravte si:

  • kuřecí paličky (příp. křídla, prsa s kůží) – 4 kg
  • sůl – 5 lžiček
  • ocet – 4 lžíce
  • cibule – 4 ks
  • oblíbené čerstvé bylinky (petržel apod.) – 1 svazek  
  • koření (mletá sladká nebo pálivá paprika apod.) – dle chuti  
  • ocet – dle chuti
  • pepř – dle chuti

Způsob přípravy

Připravte si kuřecí maso, můžete zvolit oblíbené druhy, jako jsou paličky, křídla, prsa nebo směs, záleží jen na vás. Maso důkladně omyjte pod tekoucí vodou, odstraňte nečistoty, blanky a zbytky brk, poté dokonale osušte pomocí papírových utěrek.

http://deliciousrecipesone.com/

Maso vložte do hluboké misky, osolte, opepřete, přidejte oblíbené koření, jako je paprika, a zalijte octem. Směs důkladně promněte rukama a nechte marinovat asi 60 minut.

http://deliciousrecipesone.com/

Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Petržel nebo čerstvé bylinky omyjte a nasekejte nadrobno.

http://deliciousrecipesone.com/

Nyní je čas na přípravu zavařovacích sklenic (cca 12 kusů). Do vymytých a vypláchnutých horkou vodou se vloží cibule a nasekaná petržel, poté maso a sklenice se uzavře víčkem a vloží se do hrnce s vodou (do ¾ výšky sklenic) a vaří se na 80 °C asi 6 hodin.

http://deliciousrecipesone.com/

Voda se musí pravidelně doplňovat. Kuřecí maso se uvaří ve vlastní šťávě, po vychladnutí vytvoří želé. Trvanlivost konzerv je 12 měsíců, maso je možné ohřáté podávat s bramborem nebo těstovinami, chutná skvěle i studené.

http://deliciousrecipesone.com/

Zdroj: deliciousrecipesone.com   

Reklama
Reklama

DOPORUČUJEME

DOPORUČUJEME

Lahodné rohlíčky podle receptu našich babiček

Vanilkové rohlíčky jsou velmi známé cukroví. Dnešní rohlíčky ovšem nejsou vanilkové. Toto křehké těsto si můžete užít po celý rok, aniž byste měli pocit,...

4 domácí masky pro dokonale zdravou a krásnou pleť

Pleťové masky jsou skvělou možností, jak si odpočinout po náročném dni, trochu o sebe pečovat a ještě podpořit zdraví své pokožky. Káva je skvělou...

Úžasné zeleninové závitky v rýžovém papíru

Jarní závitky jsou velmi populární po celém světě. Jakmile je ochutnáte, budete mít pocit, že jste se ocitli v Asii. Připravit si je můžete také...

Jednoduchý trik proti popraskané pokožce na nohou!

Rozpraskané paty nebo obecně pokožka na chodidlech není vůbec nic příjemného. Navíc po nějaké době tento problém není jen nevzhledný, ale také bolestivý. Budete...

Sladká pěna z manga je zdravý a velmi chutný dezert

Mango patří mezi nejsladší a nejoblíbenější exotické druhy ovoce. V Čechách ho snadno najdete v obchodě, ale doma musíte počkat, až vám správně dozraje. Jedině tak...

Klasický francouzský krém pro domácí sladké pečivo

Hutný a zároveň jemný krém podle francouzského receptu je jeden z nejlepších, které můžete používat u domácího pečiva. Jakmile budete mít v plánu si udělat sladké...

Klasické babiččiny buchty s vlašskými ořechy jsou nejlepší!

Tradiční buchty s lahodnou náplní je jeden z receptů, na které si všichni pamatujeme ze svého dětství. Naštěstí si je můžete podle velmi jednoduchého receptu připravit...

Domácí sušenky z jablek a skořice se stanou hitem letošního podzimu

Podzimní období přímo volá po sezónních surovinách a voňavém koření. Jablka a skořice jsou nesmrtelná kombinace, kterou můžete zpracovat mnoha způsoby. V dnešním receptu je...

Plněné taštičky naslano jsou ta nejlepší svačina nebo lehká večeře!

Hledáte jednoduchý recept na večeři, kterou připravíte za pár minut a naplníte si žaludek? Jestli milujete tousty, tak vám tento recept bude chutnat. Zaplatíte...

Brambory à la carbonara jako rychlý a chutný oběd

Těstoviny carbonara jsou známé po celém světě. Na jejich výrobu je zapotřebí jen pár věcí a mají jedinečnou chuť. Dobrou zprávou je, že si...
Reklama
Reklama

Nejčtenější

Doporučujeme

O nás

Hlavními tématy na serveru ProZprávy.cz jsou zahraniční zpravodajství, ekonomika, politika a světové dění, přičemž redakce klade důraz na aktuálnost a objektivitu poskytovaných informací.

emial: info@prozpravy.cz

Sociální sítě

© Copyright | všechna práva vyhrazena.