Reklama
1.6 C
Czech
Pátek, 3 ledna, 2025

Lahodná a jemná buchta s krémem ze smetanového sýra, který vás mile překvapí svou jemnou chutí

Reklama

smetanové krémy. Pochutnáte si na ní kdykoli během roku, protože nepotřebujete nic sezónního a připravíte ji během chvilky. Navíc s ní potěšíte dokonce až 14 lidí podle toho, jak velké kousky jim ukrojíte. Na chuti tohoto vynikajícího dezertu velikost kousku nic nezmění. Všem bude zaručeně chutnat.

Reklama

Co budete potřebovat?

Asi nejdražší položkou na tomto seznamu je smetanový sýr. Celkově vás tento dezert nebude stát tolik peněz a za jeho chuť se vám to rozhodně vyplatí. Právě ze smetanového sýra uděláte nejlepší těsto i polevu na jeho ozdobu. Na výrobu těsta potřebujete:

  • cukr krystal – 3/4 hrnku,
  • mouka – 2 hrnky,
  • prášek do pečiva – 1 1/2 lžíce,
  • sůl – 1/2 lžičky,
  • jedlá soda – 1/4 lžičky,
  • vejce – 2 ks,
  • rostlinný olej – 3/4 hrnku,
  • zakysaná smetana – 1 hrnek,
  • vanilkový extrakt – 2 lžičky,
  • smetanový sýr – 230 gramů.
Shutterstock

Na polevu:

  • smetanový sýr – 120 gramů,
  • máslo (měkké) – 4 lžíce,
  • moučkový cukr – 1/2 hrnku,
  • mléko – 1 lžíce,
  • vanilkový extrakt – 1 lžička.

Pracovní postup

Troubu si předehřejte na 175 stupňů. Připravte si formu na pečení o rozměru 23 x 33 cm nebo podobný. Vymažte ho tukem a vysypte moukou, anebo ho vyložte pečicím papírem. Do velké mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, přidejte cukr, jedlou sodu a sůl. Promíchejte směs, aby se suroviny spojily. V jiné míse smíchejte smetanový sýr, vejce, zakysanou smetanu, vanilkový extrakt a rostlinný olej. Vše promíchejte. Opatrně do této směsi přidejte suché ingredience a promíchejte.

shutterstock

Těsto nalijte do připravené formy a vložte do předehřáté trouby. Pečte těsto po dobu 30-35 minut. Na polevu smíchejte smetanový sýr a máslo. Přidejte moučkový cukr a vanilkový extrakt. Míchejte, dokud nebude směs hladká, ale nesmí být příliš hustá. V případě potřeby ji nařeďte trochou mléka. Upečený dezert nechte zcela vychladnout na mřížce a potom potřete připravenou polevou. Vytvarovat ji můžete také do malých špiček, aby vypadal ještě lépe. Přejeme dobrou chuť!

Reklama
Reklama

DOPORUČUJEME

DOPORUČUJEME

Lahodné rohlíčky podle receptu našich babiček

Vanilkové rohlíčky jsou velmi známé cukroví. Dnešní rohlíčky ovšem nejsou vanilkové. Toto křehké těsto si můžete užít po celý rok, aniž byste měli pocit,...

4 domácí masky pro dokonale zdravou a krásnou pleť

Pleťové masky jsou skvělou možností, jak si odpočinout po náročném dni, trochu o sebe pečovat a ještě podpořit zdraví své pokožky. Káva je skvělou...

Úžasné zeleninové závitky v rýžovém papíru

Jarní závitky jsou velmi populární po celém světě. Jakmile je ochutnáte, budete mít pocit, že jste se ocitli v Asii. Připravit si je můžete také...

Jednoduchý trik proti popraskané pokožce na nohou!

Rozpraskané paty nebo obecně pokožka na chodidlech není vůbec nic příjemného. Navíc po nějaké době tento problém není jen nevzhledný, ale také bolestivý. Budete...

Sladká pěna z manga je zdravý a velmi chutný dezert

Mango patří mezi nejsladší a nejoblíbenější exotické druhy ovoce. V Čechách ho snadno najdete v obchodě, ale doma musíte počkat, až vám správně dozraje. Jedině tak...

Klasický francouzský krém pro domácí sladké pečivo

Hutný a zároveň jemný krém podle francouzského receptu je jeden z nejlepších, které můžete používat u domácího pečiva. Jakmile budete mít v plánu si udělat sladké...

Klasické babiččiny buchty s vlašskými ořechy jsou nejlepší!

Tradiční buchty s lahodnou náplní je jeden z receptů, na které si všichni pamatujeme ze svého dětství. Naštěstí si je můžete podle velmi jednoduchého receptu připravit...

Domácí sušenky z jablek a skořice se stanou hitem letošního podzimu

Podzimní období přímo volá po sezónních surovinách a voňavém koření. Jablka a skořice jsou nesmrtelná kombinace, kterou můžete zpracovat mnoha způsoby. V dnešním receptu je...

Plněné taštičky naslano jsou ta nejlepší svačina nebo lehká večeře!

Hledáte jednoduchý recept na večeři, kterou připravíte za pár minut a naplníte si žaludek? Jestli milujete tousty, tak vám tento recept bude chutnat. Zaplatíte...

Brambory à la carbonara jako rychlý a chutný oběd

Těstoviny carbonara jsou známé po celém světě. Na jejich výrobu je zapotřebí jen pár věcí a mají jedinečnou chuť. Dobrou zprávou je, že si...
Reklama
Reklama

Nejčtenější

Doporučujeme

O nás

Hlavními tématy na serveru ProZprávy.cz jsou zahraniční zpravodajství, ekonomika, politika a světové dění, přičemž redakce klade důraz na aktuálnost a objektivitu poskytovaných informací.

emial: info@prozpravy.cz

Sociální sítě

© Copyright | všechna práva vyhrazena.